Tidligere i dag ble det kjent at Patrick Thoresen fortsetter karrieren sin i sveitsiske ZSC Lions, og nå forteller han hvorfor han ikke dro tilbake til Storhamar.

- Karrieren min er kort, og jeg følte meg ikke klar til å gi slipp på profflivet riktig ennå. Vanlige folk jobber til de er over 60, mens vi har en korte karriere. Derfor ville jeg ta et nytt år ute, sier Thoresen.

ville ut

Han har lenge vært linket til Storhamar, men uten at det har skjedd noe.

- Det var nok mange som trodde at det skulle bli Storhamar da jeg sa opp i Djurgården, men jeg ville ut igjen, sier han.

I 2008/09-sesongen spilte Thoresen i sveitsiske HC Lugano, men han innrømmer at han ikke har fulgt så godt med på den sveitsiske ligaen siden hans avgang.

- Jeg vet ærlig talt ikke så mye om ligaen. Det er gode spillere som spiller der, og jeg tror det er en veldig ferdighetsbasert måte å spille på som preger ligaen. SHL er nok mer intenst, sier han.

skryter av Zucca

Nå gleder han seg til å følge med på hva landslaget kan få til i Russland under VM.

- Det blir morsomt å følge med, og det er vanskelig å spå hvordan laget vil gjøre det. Hovedmålet bør være å holde seg i A-pulja, og så får en eventuell kvartfinale være bonus, sier Thoresen, som er glad for at Mats Zuccarello er med til Moskva.

- Han er vant til å være den største stjerna, og det er viktig å ha noen som kan gå litt foran. Han tar av mye press for de yngste, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00