MONTREAL: Thoresen spilte 4.58 minutter for Flyers i den femte kampen som skulle bli avgjørende. Med 6-4-seier vant Philadelphia conferencesemifinalen med 4-1 i kamper. Thoresen ga alt for Flyers og pådro seg to to-minuttere (hooking og interference). For Norge betyr Philadelphias avansement at Thoresen ikke blir med i VM.

Montreal har vunnet Stanley Cup 24 ganger og så ut til å kunne presse fram en sjette kamp da de gikk opp til 3-1-ledelse etter 8.15 i midtperioden. Men Philadelphia reiste seg. Før perioden var over hadde gjestene snudd til 4-3-ledelse.
Andrej Kostitsyn utlignet tidlig i sluttperioden og kampen sto og vippet da Scottie Upshall styrte inn Flyers' femte mål etter 16.56. Mike Knuble punkterte kampen med et håndleddsskudd i tomt bur 50 sekunder før slutt.
Hos Philadelphia var tomålsscorer R.J. Umberger og keeper Martin Biron (31 redninger) de beste. Laget har vært gjennom en forvandling det siste året. I fjor var laget jumbo i NHL. Nå venter conferencefinale.
- Helt utrolig. Ingen hadde forventet seg en slik forvandling, sa Umberger.
For Finland kan Montreal Canadiens exit være godt nytt. Det åpner for at kaptein Saku Koivu blir med i Ishockey-VM.
- Jeg hadde en enorm tomhetsfølelse i garderoben etter kampen, sa Koivu.
Flyers er klar for sin første conferencefinale siden 2004, mens Montreals exit betyr at det siste canadiske laget er slått ut. Det innebærer at det for første gang siden 2003 blir en Stanley Cup-finale uten et canadisk lag. (©NTB)
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.