HAMAR: - Jeg og Michael gikk og pratet sammen etter at rekka vår hadde slitt litt mot Sparta. Vi mistet pucken for mye, og ble enige om at vi måtte begynne med de små tingene. Derfor sa jeg til Eirik før Vålerenga-kampen at han måtte følge to punkter: Jobbe hardt og skyte, sier Pål Johnsen.
- Når det går tungt, er det viktig å ikke legge lista så høyt. Det blir ofte at man prøver på litt vanskelige ting. Da blir det fort helt grått.
Men i går ble det helt gull.
For Skadsdammen gjorde som han fikk beskjed om, og skjøt.

- Et av seriens beste skudd
Tre ganger havnet gummiskiva i nettmaskene. Og sangen om Lunnersetra runget igjen utover høyttaleranlegget i Hamar OL-Amfi.
- Eirik har et enormt skudd. Uten å være slem, så kan jeg vel si at han ikke er noen dribler. Derfor må han bruke skuddet sitt, sier Johnsen.
Det er Peter Johansson enig i.
- Det var på tide at han scoret, gliser svensken.
- Han skal ikke passe så mye, han skal skyte. Det har vi snakket mye om. Han har et av seriens beste håndleddsskudd. Men det andre målet fikk han gratis av Pål. Den pasningen kunne kanskje jeg scoret på også, humrer Johansson.
Skadsdammen selv var lettet over at det løsnet.
- Det har vært litt stang ut, så det var godt å få den inn. Det er ikke sånn at jeg har mistet nattesøvnen fordi jeg ikke har scoret. Så lenge laget har gjort det såpass bra, går det greiere. Men det er en stund siden jeg har scoret mål nå.

Tenker ikke på landslaget
Han sier at det er viktig at laget fortsetter å tette luka til lagene foran.
- Vi har som mål å kjempe i toppen. Derfor var det viktig med seier i dag. Vi fikk en bra start og skapte mange sjanser. Da havnet vi litt i flytsona, og det ga sjøltillit. Det er ingen lette kamper i denne serien, så vi må være på tå mot alle. Det lærte vi etter å ha fått oss en på trynet av MS og Rosenborg.
Mannen som tidligere var fast inventar på landslaget, sier han ikke tenker noe på Norge-spill.
- Nei, det gjør jeg ikke. Det er ikke sånn at jeg har sagt nei, men det må nok mange skader til for at jeg skal komme inn igjen. Jeg begynner å bli såpass gammel også, at det kanskje er bedre å gi sjansen til yngre spillere. Da får vi heller trene bra i pausene og gjøre det best mulig med Storhamar.
I går var endelig også uttellingen tilbake i overtall.
- Vi var råtne i overtall i starten i fjor også. Det kommer ofte etter hvert. Vi har brukt mye tid på det på trening, sier Pål Johnsen.
- Der tok vi et steg fram. Ellers synes jeg vi spilte stabilt og godt i hele kampen. Det sørget for en 2-0-ledelse, som ga oss viktig energi. På forhånd hadde vi pratet om at vi ikke kunne gi dem det. Jeg vil også gi skryt til fjerderekka som blir bedre hele tiden, og som nå også skaper gode sjanser, sier Peter Johansson, som etter en kamp med mye gruff fra Frisk ikke ville si noe om dommeren:
- Det er ikke engang verdt å kommentere.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.