Stadige rapporter om anstrengt og usikker økonomi, og deretter kjempebomben som slo ned i spillergruppen om 15 poengs trekk nettopp på grunn av det førstnevnte. I går sa trenerne Michael Smithurst og Jonas Norgren takk for seg for å bidra til bedre økonomi.

- Sportslig sett passet det ikke så veldig bra. Det kommer overraskelser hele tiden nå, synes jeg, sier Storhamars klubbveteran Pål Johnsen, før dagens vanskelige bortekamp mot Lørenskog.

- Stort gjort av dem

Men han er samtidig klar på at trenernes valg, om å slutte for å unngå en situasjon hvor spillerne blir tvunget til lønnsreduksjon, blir sett på som en god gjerning.

- Det er stort gjort av dem, jeg må si det. De ville ikke at pengeproblemene skulle gå utover oss gutta på laget, og ofret seg, slår han fast.

Michael Smithurst orienterte spillerne om avgjørelsen og årsaken til den under et møte lørdag. Det har ikke lyktes h-a.no å få Smithurst i tale, men assistent Jonas Norgren bekreftet i går hvorfor de gir seg.

- Og nå tar Rune Gulliksen på seg oppgaven gratis. Det er bare å ta av seg hatten for det også, mener Pål Johnsen.

- Ikke roboter

Gulliksen selv vil ikke kommentere avtalen han har med klubben, og er forholdsvis ordknapp om Smithursts og Norgrens exit.

- Det er ingen som synes situasjonen er ålreit med tanke på de to. Og spillerne, de er ikke roboter, men mennesker med tanke og følelser. Jeg synes imidlertid de har tatt det bra. De er profesjonelle og ønsker å levere best mulige resultater. Jeg tenker at vi må prøve å løse situasjonen vi er kommet i på best mulig måte, og fortsette å holde fokus på sporten, sier mannen som leder laget mot Lørenskog i dag.

- Stor tro på seier

Gulliksen har vært hovedtrener i Dragons før, og vikarierte i tillegg i flere kamper for Smithurst tidligere denne sesongen.

- Vi vet hva som venter oss, og reiser inn der for å vinne. Lørenskog er et av de beste lagene i Norge, og vi har både vunnet og tapt der før. Men vi har stor tro på seier, sier Gulliksen.

Pål Johnsen er spent på hvorvidt trenernes avgang vil påvirke lagkameratene i kampen, men lover å ta sin del av ansvaret for at laget skal ha hodene på rett sted.

- Jeg skal være positiv og få i gang laget. Folk takler ting forskjellig, men vi har mange klubbspillere som er klare for å «gunne på» igjen. Vi spiller for hverandre og klubben uansett, sier Johnsen, som tror seiersresepten mot Lørenskog blir å krige, stenge bakover og kontre inn egne scoringer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.