STAVANGER: Ei hockeykølle er lagd for å være mest mulig på isen. Dessverre er tendensen at kølla brukes til mye destruktivt, uten at enkelte dommere synes det er noe problem.
Skummel tendens
HA-sporten har sett tendensen en stund, og fikk støtte fra flere spillere lørdag. Høye køller og høye albuer er ikke bare skummelt, det er ikke lov. Når dommerne ikke gir utvisning, fortsetter spillerne med det.
Og det kan jeg skjønne. Det er dommerne som legger lista, det er linja de legger som er avgjørende for hvordan kampene utvikler seg.
Reglene må strammes inn. Gis det konsekvent utvisninger for høy kølle, holding med kølla og høye albuer, så slutter spillerne med det.
Sjansen for at de slutter med det er i hvert fall større.
Det har vært mange diskusjoner i forhold til at norsk hockey må utvikle seg. Pål Johnsen er en av spillerne som mener at norsk hockey seiler litt sin egen sjø, spesielt med tanke på køllebruk. Han mener at unge, norske backer må ha fokus på å jobbe med beina, ikke med kølla.
Og det er ikke vanskelig å være enig i det.
Mye ufint
Og så må norsk hockey verne mer om stjernene. Spillere som skiller seg ut, som er litt bedre, og som publikum kommer for å se.
Et godt eksempel er Christian Larrivèe. Han har fått mye juling denne sesongen. Noe av det skyldes at han har pucken mye, og da blir det mange trøkker.
Men det er mye ufint også.
Og mange spillere slipper unna med det.
Dragons-trener Peter Johansson har reagert på det mange ganger.
Det utrolige er at Christian Larrivèe fortsatt ikke har tatt igjen, og det sier litt om kanadieren, som kanskje er den beste spilleren i eliteserien.
Men han blir selvfølgelig lei.
Og skal norsk hockey fortsatt ha artister, forbilder for de unge, så må dette slås ned på.
Det verste eksempelet fant vi lørdag, da Lars Peder Nagel trøkket til Larrivèe midt i ansiktet - lenge etter at dommeren hadde blåst.
Det var bare meningsløst.
Nagel måtte rusle i garderoben.
Og heldigvis ble ikke Larrivèe skadet.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.