HAMAR: Julaften er det nøyaktig to måneder siden forrige gang Storhamar vant på overtid.
Det skjedde i 3-2-seieren over Frisk i Askerhallen 24. oktober.
Det skulle rekke å bli advent før de klarte det igjen. For etter at Storhamar først hadde ridd av over ett minutt med tre mot fire-spill i forlengningen, fikk de plutselig sjansen med en mann mer selv.
Peter Johansson tok time out. Og tegnet opp planen. Pål Johnsen skulle ha taktstokken, mens Christian Larrivèe og Mats Larsen Mostue skulle finne rom til skudd fra blålinjen.
Eirik Skadsdammens jobb var å stå foran målet og forstyrre.
14 sekunder før tiden gikk ut, styrte mannen som ligner stadig mer på en overtidsspesialist inn et skudd fra Johnsen.
- Litt tilfeldig at den treffer kølla mi, sier Skadsdammen.
For i likhet med resten av Hamar OL-Amfi var han rett i forkant mest opptatt av å gjøre dommertrioen oppmerksom på at MS faktisk hadde en mann for mye på isen.
- Jeg var mest opptatt av å hoie på dommeren. Da jeg snudde meg møtte jeg plutselig fire MS-spillere. Heldigvis så jeg at vi fikk pucken inn i sona, så jeg forsøkte å komme meg i posisjon, forteller Skadsdammen om overtidsdramaet.


Ikke fornøyd med to poeng


Peter Johansson selv bare gliser når HA-sporten ber ham kommentere bildet av taktikktavla.
- Hvor står dere egentlig? Det er jo litt skummelt at dere viser taktikken. Men skriv av vi vant på grunn av det, humrer han.
Som tidligere denne sesongen slet Storhamar med måten MS spiller hockey på. Skuffende, etter at laget rundspilte Stavanger i 4-0-seieren søndag.
- Vi skal ha tre poeng i dag, og er ikke fornøyd med bare to. Såpass bra er vi, at vi må kunne kreve det. Men i dag forsøker vi virkelig. Vi er glade for at det kom så mange tilskuere, og jeg håper inderlig at de faktisk så at vi forsøkte. Men det er ikke så lett å spille hockey med en mann på ryggen hele tiden, sier Johansson.


Fokuserte på dommertrioen


Skadsdammen, som gjorde seg selv til toppscorer da han først satte inn sitt 13. mål for sesongen med et godt håndleddsskudd i midtperioden, er heller ikke fornøyd med bare to poeng mot MS.
- Det er surt at vi bare fikk to. Vi burde avgjort denne kampen tidligere. Jeg synes vi spilte ganske bra, med unntak av en stund i 2. perioden. Da mistet vi litt fokus og begynte å bruke mer energi på dommerne. Det er ikke bra, for vi var forberedt på at de kom til å spille som de alltid gjør, og burde klart å fokusere på det vi skal.
- Hvorfor det er sånn at vi er så gode mot topplagene og sliter med bunnlagene, vet jeg ikke. Vi får gruble litt på det nå som vi har pause i jula.
En tydelig forbannet Peter Johansson hadde en lang diskusjon med en av linjedommerne etter kampslutt. At 2-2-målet kom etter en offside var nok noe av grunnen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00