LØRENSKOG: I sluttspillet i fjor overrasket Storhamar med å legge seg lavt og ved å spille tålmodig med defensivt fokus.

En plan som funket.
Og som sikret NM-gull.
- I dag hadde vi en ny plan. Vi har vært forsiktige i de to første kampene mot Lørenskog, med lavt press. I dag var vi mer aggressive og presset høyere, sier Aleksander Smirnov.
Det førte til årets første poeng mot Lørenskog, etter to tap på rad.

Hurtigere omstilling
Men det satt langt inne. To ganger lå dragene under med to mål.

Og alle de fire baklengsmålene kom etter personlige feil.
* 1-0: Mats Larsen Mostue mister pucken som bakerste mann.
- Det skal ikke skje. Så enkelt er det, sier Mostue.
* 2-0: Skudd fra blålinja, Ruben Smith var plassert halvvegs ute av målet.
* 3-2: Mattias Livf misser i markeringen og er tre meter på etterskudd.
- Det tar jeg på min kappe, sier Livf.
* 4-2: Teddy Midttun har kontroll på pucken bak mål, surrer og mister den.
- En grov feil som ikke skal skje, sier Midttun.
Sånne feil irriterer Smirnov.
- Vi må bli mer nøye og mer oppmerksomme. I tillegg må vi bli bedre på omstilling når vi mister pucken. Hurtigere defensiv omstilling må til, sier Sasja.

Reiste seg to ganger
Utligningen til 4-4 kom 21 sekunder før slutt, etter at Joakim Jensen endelig fikk uttelling i overtall fem mot tre, etter å ha brent flere store sjanser.

Det var han imidlertid ikke alene om.
Lars Erik Hesbråten, Antti Hildèn og Mattias Livf, for å nevne noen, hadde mange fete tilbud.
- Jeg skjøt over, utenfor, i folk eller på keeper. Ikke bra, sukker Hesbråten, som satte inn 2-2, like etter at 2. periode var i gang.
Men hjemmelaget svarte direkte.
Og fikk 4-2 før neste pause.
- Men vi kjemper oss tilbake. Det er sterkt. Og det forteller mye om at det er en suveren moral i laget, sier kaptein Mattias Livf, som jublet ekstra etter å ha sikret to viktige poeng med matchvinnermålet i forlengningen.
For Storhamar reiste seg på en imponerende måte, og kvittet seg med Lørenskog-spøkelset i går.

- Fortjent
Aleksander Smirnov bladde opp i sin russiske ordbok, fant ordet han lette etter, og sa:

- Fortjent.
- Gutta viste at de ville vinne, og jobbet veldig bra. Jeg synes vi fortjente seieren, for vi hadde mange, store sjanser. Et paradoks er det at vi ikke scoret på hundreprosentsjansene, men i stedet scoret når vi enkelt la pucken inn på mål og jobbet etter. Hadde vi vært mer kyniske foran mål, kunne vi avgjort dette etter to perioder, sier Smirnov, som nå ser fram til bortekampen mot Sparta i morgen.
Kanskje med en helt ny plan.
- Det er viktig å variere spillet. Så hvem vet. Kanskje prøver vi noe helt annet da, smiler Sasja.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.