HAMAR: Mot Comet, Lørenskog, Sparta, Vålerenga og Frisk Asker scoret Storhamar fire ganger etter ordinær tid i hver kamp, i tillegg til Mattias Livfs mål i forlengningen mot Lørenskog.

På disse fem matchene hadde toppscorer Joakim Jensen, som leder poengstatistikken i Storhamar med sine 28 målpoeng (16+12) fire mål og to målgivende.

Snitt på 1,25 mål
En del av årsaken til at laget fant nettet så ofte i denne perioden, var at Jensen og Kristian Forsberg byttet plass i første- og andrerekka.

Men så kom skadene, og laget måtte igjen rokere på rekkene.
- Det blir dumt å si at det ikke har noe med skadene og rokeringen å gjøre, men vi må selv ta ansvar vi som er på isen, sier Joakim Jensen.
I gårsdagens HA innrømmet Lars Erik Hesbråten at han var frustrert over manglende uttelling.
Det er også Jensen.
For på fire kamper, mot Stjernen, Furuset, Lillehammer og Stavanger, har dragene funnet veien til målet fattige fem ganger.
Det gir et snitt på 1,25 scoringer.
- Ja, det er ikke så veldig bra, sier Jensen.
- Vi har vært for svake framover, og det holder ikke om man skal vinne kamper.

Etterlyser drittmål
Kampen mot Stavanger søndag var tett og jevn, og siddisene ble hindret i å score flere enn det ene målet de fikk.

- Å slippe inn ett mål er egentlig helt greit. Men det bør også være nok til å vinne kampen. Stavanger var solide i forsvar, men vi må jobbe med å finne ut av det, sier Jensen, som mener det er vanskelig å trene på å sette sjansene.
- Man kan øve på avslutninger på trening, men det blir aldri helt likt som i kamp. I matcher vet du ikke om du skal avslutte før en brøkdel av sekund før du har pucken på køllebladet.
Likevel er Jensen klar på hva som må til, akkurat som Torbjørn Orskaug var etter Stavanger-kampen.
- Det må være mer trafikk foran mål, vi må skyte mer når vi ikke får de gode frilegene og vi må være sterkere og hissigere på returene. Vi må lage flere drittmål, sier Jensen, som i likhet med laget ikke har produsert like mange målpoeng som vanlig den siste tiden.

- Ikke selvtilliten
Før den nevnte kampen mot Frisk Asker, noterte 21-åringen seg for målpoeng i 14 kamper på rad.

- Etter kampen i Askerhallen er det vel blitt null, sukker Jensen.
- Du ble notert for et noe billig andrepass mot Lillehammer…
- Ok, med det er likevel for lite. Selv om det viktigste i lagidrett er at laget vinner, er jeg ikke fornøyd med ikke å score. Men jeg rakk å spille på meg en del selvtillit tidligere i sesongen og i fjor, så jeg tror ikke det er det som er problemet. Det tror jeg gjelder alle. Det er nok mer frustrasjon over ikke å få uttelling på sjansene. Det må vi lære oss å takle.
Sier Joakim Jensen.
Som håper det løsner mot Comet i kveld.
- Jeg tror det blir en tett og jevn kamp, men forhåpentlig får vi litt ketchupeffekt når det først kommer. Jeg håper det skjer så fort som mulig, helst i kveld.
I sesongens tre første møter, har Storhamar full pott mot haldenserne (5-4 hjemme, 1-4 borte og 4-0 hjemme).
Søndag tapte bunnlaget Comet 5-2 på Lørenskog.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.