HAMAR: For en drøy uke siden avslørte HA-sporten at Anaheim Ducks vil ha Patrick Thoresen.
Nå melder Tampa Bay Lightning seg på i kampen om Hamar-gutten.
Dette får likevel ikke 26-åringen til å smile.
Han frykter en retrett til Russland uten familien.


Ikke noe nytt


- Det begynner å bli noen dager siden jeg har snakket med agentene mine, men jeg håper de har noe nytt å komme med snart. Jeg håper på svar innen kort tid, sier Thoresen til HA-sporten.
Han ferierer i svenske Karlstad, blant annet for å besøke Hamar-gutt og landslagskamerat Marius Holtet, som spiller i Färjestad.


- Følelsen blir svekket


Patrick innrømmer nå at han så smått begynner å bli litt bekymret for neste sesong:
- Det er klart følelsen blir svekket av at det tar så lang tid. Flyers sitter med all makt, og vi får ikke noe svar. Jeg har ikke lyst til å vente så altfor lenge, men jeg har ikke satt noen deadline heller, forklarer en av fjorårets største profiler i russiske KHL.
Det har han simpelthen ikke gjort fordi han fortsatt har et berettiget håp om å krysse Atlanteren og tjene pengene sine i en nordamerikansk klubb:
- I forhold til NHL kan jeg vente så lenge jeg vil. Jeg tror at jeg skulle klart å komme meg til en klubb uansett. Men sesongen der borte starter såpass mye senere enn i Europa, så om det ikke skulle bli noe ordentlig i NHL, blir det Russland. Og det må være klart tidligere.
- Som du sikkert skjønner er dette et veldig vanskelig tema, fortsetter han.


Tilbake til Salavat?


Kontrakten til Patrick hadde en klausul i seg som sa at dersom han ønsket å gå til NHL, kunne han bryte med Salavat Julajev.
Om ikke....
- Da blir det Salavat. Det ville være synd i forhold til familien. Vi er alle innstille på å flytte til USA sammen, forteller den tidligere Storhamar-spilleren, som debuterte for dragene allerede som 15-åring.


Stille fra Ducks


Som Thoresen selv uttalte; han hører lite fra statene om dagen.
Anaheim Ducks er fortsatt interessert i den norske landslagsstjernen - i likhet med Tampa Bay, men noe mer vet ikke Patrick:
- Det er fordi de ikke får gjort så mye mer, i og med at Flyers ikke gir noe svar. Dette er en sak som eventuelle klubber må bli enige med Flyers om.


Varme strøk


Ducks holder til i California, mens Lightning spiller hjemmekampene sine i Florida.
- Du har det med de varme strøkene?
-He, he. Nå er det ikke akkurat det jeg tenker mest på, men, kommenterer Thoresen.
Tampa Bay har stjernespillere som Martin St. Louis og lagets kaptein, Vicent Lecavalier. Den svenske backen Mattias Ohlund er også i lagets stall.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.