Torsdag hadde HA-sporten en sak hvor sportssjef Sjur Rakstad-Larsen åpner opp for å se på en endring i Jimmy-saken.

I utgangspunktet er det sagt at Jimmy Andersson skal være åttende utlending så lenge alle med utenlandsk pass er skadefrie og friske. Bakgrunnen er saken om bytte av statsborgerskap, som har versert lenge. Åttende utlending er det samme som tribunen i denne sammenhengen.

– Det beste for laget

Sportssjefen uttalte at det ikke er noe prestisje i saken for hans del, og at han er åpen for diskusjon hvis det kommer en henvendelse fra trenerne.

Nå varsler altså hovedtreneren akkurat det:

– Vi må snakke mer om Jimmy-saken. Jeg håper vi finner en løsning slik at vi kan bruke Jimmy mer. Jeg støtter Sjur sin åpning om å se på Jimmy-saken på nytt ved å samle alle parter, og eventuelt ta en beslutning som er best for laget, sier Smirnov, og legger til:

– Som trenere må vi alltid holde oss til sportslige prinsipper.

Søndag og mandag var det stor hockeytrafikk på sosiale medier, og gjennomgangstemaet var Jimmy Andersson. Flere mener at Andersson bør få spille kamper igjen, og at saken legges død. Det ble også laget en støttegruppe for Jimmy Andersson på Facebook.

Smirnov innrømmer at Jimmy Andersson-saken har vært utfordrende.

– Det er en ny situasjon for meg. Det er ingen tvil om at denne saken har hatt en negativ effekt for laget. Jeg har aldri opplevd en lignende sak, verken som spiller eller trener, sier Storhamar-treneren, og fortsetter:

Mye støy

– Det var ikke bra for laget at den saken kom. Det ble snakket mye om det, og det ble mye fokus på det, mye forstyrrende støy. Hvis diskusjonen fortsetter blant supportere og andre hockeyinteresserte, så er ikke det bra. Spillerne får med seg mye, og det tar bort fokus fra det vi skal drive med, nemlig ishockey. Det er bedre for laget med 100 prosent hockey-fokus, sier Smirnov, og legger til:

– Forrige sesong kunne alle konsentrere seg fullt og helt om ishockey og prestasjoner.

Han mener at klubben kan lære mye av denne saken.

Les også
SPORT Christian Larrivée er derimot lei av hele saken.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.