Økonomisk og administrativt er det vanvittig stor forskjell på finalelagene.

Stavanger, som gikk i pluss for første gang i 2012, har fått et utrolig løft etter at de flyttet inn i sin nye storstue, DNB Arena.

Her er noen nøkkeltall:

Stavanger omsetter som nevnt for rundt 100 millioner kroner denne sesongen. De har 15 årsverk i administrasjonen. Etter det HA-sporten erfarer har de om lag 40 millioner kroner i sponsorbudsjett.

Lønnsbudsjettet (spillere og trenere) ligger på om lag 12 millioner kroner.

Lønnsbudsjett: 4 mill.

Storhamar er ikke i nærheten av disse summene, naturlig nok. Spesielt med tanke på at klubben vippet på kanten av stupet sist sommer, med en gjeldssekk på rundt seks millioner kroner.

Det var blytungt.

Klubben har reist seg mesterlig. Storhamar omsetter for drøye ti millioner kroner denne sesongen, og har et sponsorbudsjett på fem millioner. Administrasjonen består av ett og et halvt årsverk. Resten gjøres på dugnad av Njål Berge, Kim Skogheim, Sigve Ødegård og mange andre.

Lønnsbudsjettet (spillere) er på fire millioner kroner.

– Jeg skulle gjerne hatt det som i Stavanger, men slik er det dessverre ikke. Vi jobber oss tilbake på sporet økonomisk, og kommer til å budsjettere med de samme tallene neste sesong. Vi forholder oss til at Storhamar er en klubb som omsetter for rundt ti millioner kroner, sier Berge, som er imponert over jobben folk gjør og har gjort.

Både på og utenfor isen.

Higson imponert

General manager i Stavanger, Pål Higson, er imponert over det Storhamar har fått til denne sesongen.

– Det er utrolig imponerende at de har kommet seg så fort på beina både økonomisk og sportslig. Det står respekt av det, sier Higson, og fortsetter:

– Personlig synes jeg det er utrolig moro at vi møter Storhamar i finalen. Jeg liker entusiasmen i Hamar. Folk står på for at ting skal bli best mulig der, og tilskuertallene til Storhamar er jo veldig imponerende. De treffer utenfor det vi kaller menigheten. De har fått hockey til å bli allemannseie, sier Higson.

billige stjerner

Erik de la Rose, Linus Johansson og Jacob Berglund koster Storhamar i underkant av 500.000 kroner i lønnskostnader denne sesongen.

Legger vi på målvakt Andrew Engelage, som etter det HA-sporten erfarer tjener om lag 250.000 kroner, ender vi på rundt 750.000 kroner.

Etter det HA-sporten kjenner til tjener den best betalte utlendingen i Stavanger rundt 700.000 kroner denne sesongen.

– Vi har ikke mye penger å bruke, men jeg synes vi har truffet bra med utlendingene våre – med unntak av Daniel Despotovic, sier leder i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen.

Storhamar har et lønnsbudsjett på fire millioner kroner på 22 spillere. Lønnsbudsjettet har aldri vært lavere i hockeyklubben på Hamar vest.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.