HAMAR: - Utvikling skal belønnes, og vi vil heller betale egenutviklede spillere mer for hver kontrakt, enn å overøse en importspiller, fastslår daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen.
Målet er å få ned antallet importer og bli nesten sjølgående, med et par spillere som kan heve nivået.
Storhamar forsøker å endre på et system som har ødelagt for mange norske klubber uansett idrett, der importspillere får mye lønn, mens klubbers lokale spillere ofte blir tatt litt mer som en selvfølge.

Riktig motivasjon

Stadig flere spillere får + ett år i sine kontrakter, nettopp med tanke på at både klubben og spillerne har mulighet til å reforhandle ut fra hva som har skjedd i utvikling, både personlig og på isen.
Slik har blant annet Andreas Øksnes (2+1), Martin Blakseth Huse (1+1) og Mats Larsen Mostue (1+1) fått nye kontrakter de siste ukene.
Bøe Andersen har vært gjennom samme type klatring da han vokste opp i Storhamar-systemet, og mener det er en riktig motivasjon å gi dagens unge spillere, og de som kommer etter.
- Det er ikke sånn at de kan gå rett ut og kjøpe nye hus, men det er et steg opp, forklarer Coba.

Gulrot

Mats Larsen Mostue og Martin Blakseth Huse er godt fornøyd med mulighetene.
- Du får tilbud etter hvordan du presterer, og det er en gulrot å få en bedre kontrakt, og kunne forhandle ut fra da. Storhamar må også kreve litt, det forstår jeg godt. Jeg føler at jeg har fått et bra tilbud nå i forhold til det jeg gjorde forrige sesong, men jeg legger ikke skjul på at jeg ikke var helt fornøyd med min egen innsats, og er sulten på å gjøre det bedre forklarer Mats Larsen Mostue.
Denne sommeren skal han trene for å bli mer stabil, og kanskje snakke mer og ta mer ansvar i garderoben.

Gjennombrudd

Martin Blakseth Huse har også skrevet ny kontrakt. Han fikk sitt skikkelige gjennombrudd i vinter, og spilte stabilt og godt som senter. Det har gitt en bedre kontrakt.
- Coba og jeg har hatt en god dialog underveis, og et var aldri snakk om noen andre klubber. Kontrakten er forbedret, og det er jeg fornøyd med, sier Blakseth Huse.
Andreas Øksnes har fått to nye år før reforhandlinger om ett år til, og Bøe Andersen synes unggutten fortjener det:
- Andreas har prestert over all forventning. Han var i en læreposisjon da han kom hit, men har spilt nesten alle kampene. Det har vi naturligvis forsøkt å belønne.

Motivasjon i sommer

Dragons-spillerne har for lengst startet på sommertreninga, og i år går det litt lettere for Mostue Larsen og Blakseth Huse. Begge var med da Norge spilte treningskamper mot Tsjekkia før årets VM, og Blakseth Huse spilte også i Danmark. Den norske innsatsen i VM, og å vite at de ikke er så langt unna, inspirerer.
- Det var veldig imponerende å se Norge i VM. Det har gjort det enklere for meg å gå i gang med mange tunge treninger nå i sommer, fastslår Blakseth Huse.
- Det er morsomt å kjenne på nivået, og når du har vært med på slike samlinger og kamper tidligere, gir du litt ekstra for å komme med igjen, legger Mostue Larsen til.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.