• FOTO: Fredrik Olastuen.

(Storhamar - Frisk Asker 5-2)

Storhamar slo Frisk Asker i en underholdende og morsom hockeykamp. 

Luke Moffatt spilte en god kamp i rekke med Linus Johansson og Jacob Berglund. Amerikaneren scoret ett mål og hadde tre målgivende pasninger.

- Jeg følte at det gikk bra for oss i dag. Vi er en offensiv rekke som skal skape mål og muligheter, og i dag gjorde vi virkelig det, sier Moffatt og legger til:

- Vi klikket fra første stund vi spilte sammen. Vi tenker likt i det offensive spillet, så det er veldig lett for oss å spille sammen.

Selv om Stavanger er åtte poeng foran Storhamar, har ikke Moffatt gitt opp seriegull.

- Jeg vet ikke hvor mange poeng det er opp til Stavanger, men så lenge det er mulig, må vi tro at vi kan klare det, avslutter Moffatt.

Berglund-perle

Det sto 1-0 til hjemmelaget etter første periode.

Storhamar åpnet kampen best og hadde flere store muligheter i innledningen.

Etter å ha overlevd to minutter i undertall, kom Storhamar framover på banen. Jacob Berglund vant en dropp i offensiv sone, tok med seg pucken inn i slottet og sendte gummiskiva opp i krysset.

Storhamar fortsatte trykket, men uten å få pucken forbi gode Nicklas Dahlberg.

gikk ut i hundre

Den andre perioden startet med et voldsomt trykk fra hjemmelaget, og rekka med Jacob Berglund, Luke Moffatt og Linus Johansson styrte hele butikken. Først scoret Berglund sin andre, før Moffatt var først på en retur fra Patrik Bäärnhielm.

Storhamar fortsatte presset, men klarte ikke å overliste Dahlberg flere ganger.

Med fem minutter igjen å spille, fikk Asker sin redusering da Jimmy Andersson ga bort pucken i egen sone. Petter Kristiansen fant Mathias Saksvik Baar på bakre stolpe, og dermed var det 3-1 før siste pause.

ØKSNES ER TILBAKE

Lars Erik Hesbråten la på til 4-1 da han styrte inn et lurt skudd fra Jimmy Andersson etter kun 1:26 av perioden.

Frisk ga seg ikke, og etter halvspilt periode reduserte Brett Sonne for Asker-laget.

 på slutten valgte Sune Bergman valgte å ta ut keeper Nicklas Dahlberg til fordel for en ekstra utespiller. Eirik Skadsdammen vippet pucken ut i midtsonen, og plutselig var comeback-Øksnes alene med det tomme buret. Han gikk nesten inn i mål før han la pucken inn.

- Jeg var skikkelig nervøs for å bomme, så det var derfor jeg tok med pucken helt inn, gliser Anderas Øksnes. 

Lillehammer slet

Lillehammer måtte ha forlengning for å slå svake Kongsvinger 4-3 på bortebane i kveld. Vålerenga knuste Oslo-rival Manglerud 5-0, mens Stavanger tok seg av Stjernen med hele 7-1 på hjemmebane.

Storhamar stilte følgende lag: 

Målvakt: Daniel Jørgensen (Andrew Engealge)

1. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Lars Erik Hesbråten, Pål Johnsen, Martin Gran

4. rekke: Andreas Øksnes - Vetle Lindstad, Jørgen Langdalen, Ole Petter Øvergaard

Følg kampen live i toppen av saken!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.