HAMAR: For når alt kommer til alt, handler det om å skaffe gode nok rammebetingelser til en sportslig satsing.

Og det er flere faktorer som vil påvirke akkurat den.

Hva med drift?
Framtidas driftsmodell er en viktig del av det. Nå skal Storhamar drifte hallene første halvår. Slik det ser ut nå, vil kalenderen vise mai før saken om framtidas driftsmodell kommer til kommunestyret.

Og det blir utrolig viktig.
For Storhamars del handler det om hvor stor andel de må bidra med, og Dragons håper selvfølgelig, sjøl om HOA kanskje blir driftsansvarlig, at klubben kan drive inntekstbringende tiltak i hallen.
For det betyr viktige kroner inn.
Det å skille bredde og elite er også en viktig sak, som vil påvirke det økonomiske.

Tøff sponsorjakt
Samtidig vil Storhamar fortsatt være avhengig av å gjøre en kjempejobb ute blant sponsorene. Eskil Ervik skal ut i permisjon. Han skal erstattes, og utfordringen der blir helt sikkert hvilken type de velger. Det kan være fristende å ansette en rendyrket markedsperson.

Samtidig må det veies opp mot andre behov i klubben og administrasjonen, som er blitt tynn.
Ungdomslinja er satt i drift, og den må forsterkes. Flere klubber, blant andre Sparta, har ansatt folk til å jobbe nedover i systemet. Jeg vet at Storhamar har diskutert det samme.
Og det koster penger.

Tøffe år
Alt tyder på at Storhamar har noen tøffe år foran seg, men det er perfekt å bruke årets sesong som motivasjonsfaktor og et bra eksempel. For som jeg har skrevet tidligere: Det laget som har vokst seg fram denne sesongen, spesielt i sluttspillet, har imponert mange i Hockey-Norge.

Og det viser at det blir gjort mye riktig - av flere. Det er snakk om å dra i samme retning.
Samle klubben.
Og det blir kanskje enda viktigere i årene som kommer.

Viktig stall-jobb
Så blir det selvfølgelig spennende, i forhold til neste sesong, å se hvem som blir. Der blir det helt sikkert kjørt en konstruktiv prosess i forhold til hva slags A-stall trenere og ledere ser for seg.

Det kan bli en billigere A-stall enn det har vært denne sesongen.
Et helnorsk Storhamar blir nok en for stor utfordring. Men økonomien kan gjøre sitt til at klubben satser mer slik de gjorde med unggutten Andreas Hjelm foran årets sesong.
Han er en ung spiller med et stort potensial, som ligger hakket under eliteserienivå i Sverige.
For i framtida blir det viktigere og viktigere å treffe med utlendingene.
Og få maks ut av pengene.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00