Njål Berge forteller at de håpet å gå i null da den første pucken ble droppet i Champions Hockey League 20. august.

– Vi hadde lange diskusjoner om vi skulle takke ja til plassen, men vi fant ut at vi ikke kunne ta fra spillerne, trenerne og publikum dette. Etter hvert håpet vi å gå i null. Nå sitter vi med fasiten, og den sier en drøy million kroner i pluss. Dette har vært et eventyr både sportslig og økonomisk, sier Berge.

Direktefly var viktig

Berge husker godt da han og lederen i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, så på trekningen live.

– Vi jublet da vi fikk Sparta Praha og Genève-Servette, fordi det var direktefly til og fra de to byene. Vi spilte mot Sparta Praha fredag og Genève-Servette lørdag på bortebane. Sportslig var det langt fra ideelt, men vi sparte penger. Jeg skal innrømme at vi var spente på det økonomiske lenge. Bortekampen i Salzburg mot Red Bull var dyr, men det kom mange tilskuere på hjemmekampen.

Berge er klar på at dette er kjærkomne kroner for klubben.

– Vi har et godt håp om å opparbeide oss en buffer, og dette hjelper naturligvis. Etterskuddsøkonomi er viktig for oss. Vi kan ikke leve fra hånd til munn.

Han er stolt av hockeypublikumet i Hamar.

Nytt og spennende

– Champions Hockey League var nytt og utrolig spennende for veldig mange. Vi har klart å skape entusiasme rundt kampene, og sosiale medier har vært gull verdt. Det har vært mye jobb med å markedsføre kampene, men det var verdt det, sier Berge, og fortsetter:

– Det er moro at CHL-sjef Martin Baumann bruker oss som foregangsklubb i mange sammenhenger. Dugnadsånden, interessen og entusiasmen i og rundt Storhamar er veldig bra.

4.924 i snitt

Storhamar endte med et tilskuersnitt på hele 4.924. Det er helt i toppen i Champions Hockey League. Tyske Adler Mannheim topper med et snitt på 7.500 tilskuere. Stavanger hadde 3.185 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper i CHL.

Yngres avdeling i Storhamar sitter også igjen med penger etter CHL gjennom kiosksalg.

Spillerne har fått en liten bonus, og klubben har gitt 50.000 kroner til Hockey mot kreft
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.