Dragons - Oilers 4-3 (etter spilleforlengelse)

HAMAR (Aftenbladet): Stavanger Oilers ledet både 2-0 og 3-2 mot Storhamar tirsdag kveld, men Storhamar kom tilbake begge ganger, og sørget for forlenging etter tre perioder.

En elendig sudden death-periode fra Oilers sin side sørget for at Storhamars Christian Larriveé kunne sende hjemmesupporterne til himmels med det avgjørende målet, bare sekunder før kampslutt.

Dermed fikk Oilers bare med seg ett poeng fra Hamar OL-amfi. Vålerenga vant komfortabelt 5-2 over Lillehammer i sin kamp, og dermed har rivalen tettet luken på to poeng opp til Stavanger-laget.

- Vi var ikke bedre og virker utlada. Storhamar var rett og slett for gode for oss. Det er fakta, oppsummerer Oilers-trener Petter Thoresen overfor Aftenbladet like etter at tapet etter forlenging mot Storhamar var et faktum.

Oilers opp i 2-0

Det var Stavanger Oilers som åpnet målkontoen først i tirsdagens kamp, til tross for at Henrik Solberg kun brukte 21 sekunder på å pådra seg kampens første tominutter. Det ga vertene muligheten til å få en drømmeåpning på kampen – men Ruben Smith sto imot kanonaden mot Oilers-målet.

Gjestene fikk ristet av seg den vanskelige åpningen, og svarte allerede i sitt første etablerte angrep. Travis Ehrhardt sendte en tversoverpasning til backkollega Nick Schaus, som banket pucken mellom beina på keeper Tommy Johansen og i mål.

Oilers åpnet friskest etter den første pausen, og bare to minutter ut i midtperioden ble Jean-Michel Daoust spilt fri av Dan Kissel. Han dro av Storhamar-keeperen og satte enkelt inn 2-0.

Storhamar med opphenting

Men idet gjestene så ut til å feste et solid grep om det hele, svarte Storhamar.

Først satte Christian Larriveé inn 1-2-reduseringen umiddelbart etter Daousts scoring, før gullhjelmbærer Joakim Jensen utnyttet et overtall og styrte pasningen fra Pål Johnsen i mål.

Dermed var lagene like langt bare fem minutter ut i perioden, og Storhamar fikk virkelig blod på tann etter opphentingen. Hjemmelaget styrte kampen og Oilers slet med å bygge opp angrep mot et høytstående Dragons. 

Først da Oilers fikk sitt første powerplay, et par minutter før periodeslutt, våknet serielederne igjen. Stian Høygård snappet opp pucken foran Storhamar-målet, og sendte Oilers tilbake i ledelsen, etter assist av Tommy Kristiansen og Mathias Trettenes.

Vertene utlignet igjen

Dermed kunne Oilers gå inn i siste periode med ledelse – men den skulle ikke vare kampen ut.

Storhamar viste at også de er et godt lag i overtall. Syv minutter ut i siste periode snappet Joakim Jensen opp en retur fra et skudd, og satte inn 3-3 for hjemmelaget.

Kampen bølget frem og tilbake ut perioden, og selv om begge lag hadde sine sjanser til å score - Storhamar kanskje de største – stod resultatet seg, og lagene måtte ut i sudden death.

Sudden death

I den fem minutter korte forlengningsperioden var det Storhamar som dominerte, og presset på for vinnermålet. Ruben Smith var imidlertid i det umulige hjørnet, og så lenge ut til å berge Oilers til straffer.

Men Oilers spilte en horribel sudden death-periode – og til slutt klarte Storhamar å pirke inn det avgjørende målet. Christian Larriveé satte inn vinnermålet, og sørget for at Oilers kun fikk med seg ett poeng hjem til Stavanger.

- Det var synd at vi ikke klarte å gjøre jobben vår og holde Vålerenga bak oss. Det viser bare at det er opp til oss om vi vil ha dette gullet eller ikke. Vi får ikke hjelp av noen. Det er fortsatt fem kamper igjen, og vi avslutter med VIF på Jordal, så vi har enda muligheten, sier målvakt Ruben Smith, som tross fire baklengsmål gjorde en god figur i Oilers-buret.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.