Etter to kamper i VM sto Norge med tre poeng, mens Latvia toppet med seks. Norge var avhengige av en seier for å holde liv i drømmen om A-VM neste år.

Tok ledelsen

Det var Norge som tok kommandoen i oppgjøret. Da Latvias Maksims Ponomarenko måtte sette seg i utvisningsboksen 15 og et halvt minutt ut i åpningsperioden var de norske gutta dødelig effektive.

Henrik Knold fikk æren av å sette inn kampens første mål i spill fem mot fire etter pasning fra Stian Nystuen og Storhamars Martin Rønnild.

1-0-resultatet sto seg ut 1. periode.

Utlignet midtveis i 2. periode

Etter en målløs første halvdel av 2. periode svarte latvierne 11 minutter ut i perioden. Filips Buncis satte pucken forbi Norges målvakt Fredrik Grønstrand, 1-1.

Perioden ebbet ut etter utligningsmålet, og Norge øynet fortsatt muligheten til å vinne skjebnekampen.

I en hendelsefattig 3. periode var det kun Rønnild som markerte seg, da han fikk to minutters utvisning for Interference 12 minutter før slutt.

Lang straffekonkurranse

I sudden death var det heller ingen av lagene som evnet å score, derfor skulle matchen avgjøres på straffeslag.

Etter fire strake bom (to fra hvert lag) kom den første scoringen ved Stjernen-spiller Jostein Ekaas. Dessverre for Norge fulgte Latvias Frenks Razgals opp med scoring, og lagene var like langt.

Deretter fulgte to nye straffebom før Rodrigo Abols scoret på Grønstrand i Norge-målet. Det skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen da Ekaas fikk prøve seg på nytt og bommet.

Blir tøft å rykke opp

Dermed blir det en nesten umulig oppgave for Tor Nilsens gutter å ta seg til A-VM etter ett poeng i dag. For det betyr at Latvia er fire poeng foran Norge, med to kamper igjen å spille. Og i en av de to kampene skal de møte Italia, som Norge slo 10-1 tidligere i VM.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.