Det var Leif Boork (73) som var lokomotivet i Isbjørnprosjektet fra 1997. Svensken har vært hockeytrener siden 1967, og har trent svenske toppklubber som Djurgården, Hammarby, Brynäs, Frölunda og Modo, i tillegg til det svenske og norske landslaget. Nå er han profilert tv-ekspert.
For å beskrive Boork har noen har sagt at 73-åringen har hockey på brødskiva til frokost.

- Utrolig bra tiltak

Hamar-gutten Snorre Hallem, som er inne i sin niende sesong i Stavanger Oilers, mener prosjektet var avgjørende for hans hockeykarriere.
- Det var et utrolig bra tiltak, og fokuserte på de viktige tingene. Mange av spillerne som var med på prosjektet har kommet langt som hockeyspillere, både på klubb- og landslag, og mange spiller fortsatt. Vi fikk en veldig bra grunnmur, sier Hallem, som har spilt i tre VM-turneringer.
- Det ble stilt høye krav, vi trente mye, og fikk veldig bra oppfølging. Det var en utrolig bra skolering, ting ble systematisert. Dette prosjektet satte standarden for utviklingen av norsk hockey, sier 34-åringen, som debuterte på A-laget til Storhamar i 1995.
Han spilte åtte sesonger og 387 kamper for Storhamar, og ble tatt opp i stallen av Petter Thoresen, som i dag er trener i Stavanger Oilers.

Moro med hockey

34-åringen, som også har spilt en sesong i Sverige, i Nyköping og Arboga, har ingen planer om å legge opp.
- Jeg synes dette er moro, og føler at jeg utvikler meg. Jeg kjenner at jeg er godt voksen, men kroppen fungerer bra, og jeg har ingen planer om å gi meg, sier Hallem, som har kontrakt med Stavanger Oilers ut denne sesongen, og som ikke har noen umiddelbare planer om å flytte fra oljebyen.

- Helt avgjørende

Storhamar-kaptein Mads Hansen er også klar på hva dette prosjektet har betydd for ham:
- Det var helt avgjørende for min hockeykarriere. 78-årgangen, som jeg tilhører, fikk hele dette løpet. Det var flinke folk som lærte oss hvordan vi skulle trene. Det var lærerikt, og det motiverte meg. Det ble stilt høye krav. Vi fikk et veldig godt utgangspunkt som toppidrettsutøvere, og det er en av grunnene til at jeg har holdt på så lenge, sier Hansen, og legger til:
- Det er synd at dette prosjektet ikke finnes lenger.

Spillere med suksess

Per-Åge Skrøder (Modo), Anders Bastiansen (Färjestad), Pål Johnsen (Storhamar), Mats Trygg (Lørenskog), Marius Trygg (Lørenskog), Morten Ask (Vålerenga) og Tore Vikingstad (lagt opp) er blant dem som fikk den samme skoleringen som Hallem og Hansen.
De fire sistnevnte har også hatt suksess i tysk hockey.
 

Følg Oilers mot Dragons direkte her!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.