Det er bare et døgn siden Smithurst og Norgren presenterte sin løsning for klubben. Avgjørelsen er deretter blitt tatt raskt.

- Ville mistet spillere

De to trenerne har selv tilbudt seg å forlate sin post. Årsaken er klubbens tøffe økonomiske situasjon. De to ønsker å bidra til å gjøre det lettere å komme ovenpå økonomisk ved å slippe trenernes lønnsutbetalinger.

Trenernes frykt var at spillere i stedet kunne forsvinne.

- Alternativet var lønnskutt for spillerne, sier Jonas Norgren.

Han mener det ville vært naivt å tro at klubben fikk beholde alle spillerne ved et slikt lønnskutt.

- Flere av våre spillere framstår som attraktive for andre klubber - i et overgangsvindu som nå er åpent. Den sjansen kunne vi ikke ta. Vi mener laget, slik det ser ut i dag, kan gå langt. Derfor valgte vi denne løsningen, som er det sportslig beste for Storhamar, utdyper den nå avgåtte assistenttreneren.

Vil spille for Smithurst og Norgren

Spillerne er informert om trenernes avgang. Målvakt Tommy Johansen er rørt, og skriver følgende på Twitter:

"At dere gjør noe slikt for å redde oss, er så ufattelig stort! Skal ikke være vanskelig for oss å spille for dere denne sesongen".

De to trenerne har begge en spillerkarriere bak seg i klubben. Erik Kristiansen berømmer dem for avgjørelsen og peker på at de er mest opptatt av klubbens beste.

Sportssjef Rune Gulliksen, også han med en fortid som spiller i gult og blått, tar over treneransvaret ut sesongen.

Klubben takker

Klubben skriver følgende i pressemeldingen:

«I dag ble spillergruppen orientert om at Michael Smithurst og Jonas Norgren gir seg som trenere i Dragons. På grunn av den utfordrende økonomiske situasjonen i Dragons, valgte begge to etter eget ønske å tilby seg å slutte nå. Grunnen begge har oppgitt er at de har et sterkt ønske om at både klubben og sporten skal komme velberget ut av den vanskelige situasjonen vi er oppe i. Storhamar Dragons har akseptert dette tilbudet, og vil takke både Michael og Jonas for den uegennyttige holdning de har vist. Dette er to personer som virkelig setter klubbens behov foran sine egne personlige interesser! Rune Gulliksen vil tre inn som ansvarlig trener siste del av denne sesongen».

Jonas Norgren understreker at det ikke ligger noen konflikt med klubben bak hans og Smithursts avgjørelse.

- Jeg har hatt fine år i klubben, og denne dagen føles rar og tung. Nå skal jeg ut i arbeidslivet som alle andre, slutter han.

H-a.no har ikke lyktes i å få en kommentar fra Smithurst.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00