(Norge - Kasakhstan 3-4)

Norge tapte den første OL-kvalik-kampen 4-3, og nå kan det bli vanskelig å gå videre til OL.

NHL-stjernen Mats Zuccarello var god i samtlige minutter, og han var skuffet da han snakket med Europsport etter kampen:

-Vi var ikke gode nok i starten og spilte for mye rundt. Det var ikke bra nok i hele tatt. Vi var ikke med, og vi var ræva på visse ting, , sier Zuccarello.

- Han bidrar med det offensive han skal gjøre, sier Espen Knutsen om Zuccarello.

- Vi trenger hjelp

Patrick Thoresen synes det var vanskelig å spille.

- De pakker seg sammen og gjør det vanskelig for oss, og så er de giftige på kontringer, sier han.

- Vi trenger hjelp av de andre lagene for å ta poeng fra Kasakhstan, og så får vi gjøre jobben, sier han.

- Vi kommer oss ikke ordentlig inn på mål, og så havner vi på utsiden. Kasakhstan spilte litt annerledes nå. Vi hadde ikke én overgang i løpet av matchen, sier Knutsen på Eurosport. 

Slik var kampen:

Det norske laget fikk torsdag i det minste med seg ett svært viktig poeng, og drømmen om et tredje strake OL-sluttspill lever for fullt. Norge må trolig ta seks poeng i kampene mot Italia (fredag) og Frankrike (søndag) for å ha en mulighet.

Et effektivt Kasakhstan tok ledelsen ved Roman Startsjenko under to minutter ut i midtperioden. Norge fikk svi for å ha havnet i undertall etter utvisningen til Jonas Holøs.

To minutter senere satte Mats Zuccarello inn utligningen. NHL-stjernen scoret på en puck fra Anders Bastiansen.

Keepertabbe

Norge havnet igjen under da en av kasakhstanerens importspillere, canadiske Kevin Dallman, la på til 2-1 til den tidligere sovjetstaten. Norge hadde en puck i stolpen, men i stedet for en viktig utligning rykket Kasakhstan opp i 3-1 etter en keepertabbe av Lars Haugen.

Startsjenko skjøt fra en vinkel han aldri skulle fått lov til å score fra.

Norge hadde en rekke sjanser til å redusere, men 2-3-scoringen kom først etter 58.43 minutters spill. Målet skapte full tenning hos de norske spillerne, og i overtall kunne Bastiansen gjøre 3-3 i sluttsekundene. 

Dessverre for Norge avgjorde kasakhstanerne ved Brandon Botsjenski halvminuttet ut i sudden death.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00