Både 1-0, 2-0 og 3-0 kom da Norge hadde færre folk på isen. Å unngå tidlige utvisninger har vært et tema gjennom mesterskapet, ikke minst etter at Russland scoret umiddelbart i den 1. perioden sist fredag da Norge spilte med én mann mindre.

Likevel var det akkurat det som skjedde da Finland gikk opp i 1-0 mandag. Denne gangen var det Finlands-proffen Alexander Bonsaksen som satt i boksen da Esa Lindell styrte inn skuddet fra Jussi Jokinen etter 5.05 minutter.

Finnene utnyttet første overtallsspill på forbilledlig vis.
Norge var tidvis hardt presset i 1. periode, og Finland kunne ha ledet mer. Norge fikk mulighet til å spille 5 mot 3 i de siste 25 sekundene av perioden, men klarte ikke å utnytte overtallet.

5 mot 3

Det gjorde derimot Finland da de fikk spille 5-3 to ganger midtveis i 2. periode. I over fem sammenhengende minutter var Norge i undertall på det tidspunktet.

På 2-0 satt igjen Bonsaksen i fryseboksen, og det samme gjorde Patrick Thoresen. Rett før Thoresen skulle inn igjen, scoret Finland ved Joonas Kemppainen. Da var det spilt 28.39 minutter.

Samme mann ordnet 3-0 mindre enn to minutter senere. Denne gangen var det Niklas Roest og Morten Ask som hadde pådratt seg tominuttere.

Finland vant skuddstatistikken hele 13-4 i den 2. perioden, og tidvis gikk det hett for seg foran målet til Lars Volden i CEZ Arena.

Rögle-keeper Volden var igjen tilbake i det norske buret etter at Lars Haugen spilte og ble kåret til Norges beste i lørdagens kamp mot USA.

Aldri vunnet

Med 3-0 å ri på gikk tempoet naturlig nok noe ned i sisteperioden. Finland var ikke lenger like ivrig på å dundre løs framover i starten på perioden, men likevel pyntet de på til både 4-0 og 5-0. Begge de to siste målene kom i spill fem mot fem. Jyrki Jokipakka og Jussi Jokinen var målscorere.

Norge forsøkte seg et par ganger, men de store sjansene uteble og de måtte gå målløse av isen for første gang hittil i mesterskapet.

Norge har spilt 20 ganger mot Finland i VM- og OL-sammenheng, men har aldri vunnet. Det nærmeste de har kommet var en uavgjort i 1996.

Finland er sammen med Russland den eneste nasjonen som Norge aldri har slått i VM eller OL.

Norges neste kamp er mot Slovakia onsdag. Det blir en ny tøff utfordring for de norske isbjørnene. (©NTB)


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.