OSLO: (Norge - Italia 4-1)

Da Frankrike slo Kasakhstan 4-1 tidligere på dagen, ga de samtidig Norge muligheten til å avgjøre sin egen OL-skjebne.

- Vi var avhengig av å få en liten presang av dem, og da var det bare for oss å gå ut og gjøre jobben, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.

Han var veldig fornøyd med førsteperioden, der Norge kjørte over Italia fra første dropp.

- Vi hadde masse energi, og vi var revansjesugne. Det var nok derfor vi klarte å kjøre på så hardt i førsteperioden, sier han.

Og de norske spillerne var virkelig tente fra start, og det gikk utover Stefano Marchetti som fikk en aggressiv Andreas Martinsen hardt inn i ryggen før seks minutter var spilt.

dobbel-thoresen

Norge ryddet opp mesterlig i undetallet etter utvisningen, og ikke lenge etterpå fikk det norske publikumet grunn til å juble: Patrick Throesen fant Mathis Olimb med en flott pasning foran mål, og Oslo-gutten gjorde ingen feil på sin gamle hjemmebane.

På tampen av perioden doblet Norge i overtall. Mats Zuccarello skjøt, og både Thoresen og Tommy Kristiansen rakk å styre pucken før det lurte seg mellom beina til Frederic Cloutier.

0-1 i midtperioden

Norge dominerte midtperioden, og det haglet rundt ørene til Cloutier, men det var likevel gjestene som skulle få periodens eneste scoring.

Italienerne kjempet som løver rundt målet, og Tommaso Traversa lurte inn pucken bak Lars Haugen. Han slo Haugen tydelig på leggskinnet, men Norges protester ble ikke hørt.

- Vi fikk litt høye skuldre etter 2-1-scoringen, men vi klarte å spille oss inn i kampen igjen, sier Thoresen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1. 

holøs-kanon

Norge fortsatte å stange, og i power play skulle det endelig skje.

Pucken gikk fort mellom spillerne, og en ledig Jonas Holøs på blålinja banket til. Pucken gikk hardt og utagbart gjennom alt og alle og i mål.

Da det gjenstod seks minutter igjen av kampen, valgte Anton Bernard å sette kullebladet sitt opp i Mats Rosselis Olsens edlere deler, og dermed måtte gjestene spille fem minutter i undertall.

De kjempet for livet, men til slutt ble overmakten for stor. Andreas Martinsen styrte inn 4-1 fra slottet.

Nå vil Thoresen bruke litt av morgendagen til å tenke på andre ting enn hockey.

- Det er ikke kamp i morgen, og det gir oss muligheten til å gjøre noe annet enn å bare være her på Jordal. Så vi skal prøve å koble av og tenke på litt andre ting. Men så må vi begynne å bruke kvelden på å forberede oss, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.