Sånn sett kommer kampene mot TPS Turku som et deilig avbrekk fra det som er blitt en litt guffen hverdag med skader, sportslig motgang og intern gruff.

Men i CHL har Storhamar løftet seg hver gang. Da virker det som blyloddene på skuldrene blir til luftballonger. Som løfter hele laget.

Storhamar trenger et tilsvarende løft i Finland i kveld, for TPS Turku er enda et steg opp fra Sparta Praha, Genève Servette og Red Bull Salzburg.

Når det er sagt, er finnene med 11 mann over 30 år, modne for plukking de også. Det ligger i kortene at motivasjonen deres til disse kampene neppe kan måles med Storhamars.

I så fall vet vi at motivasjon slår klasse. Og hvis Storhamar i tillegg får fart på sine klassespillere, kan det bli et ubehagelig og plagsomt møte for finnene mot et norsk lag som sliter mye mer enn vi kunne forestilt oss i den norske serien.

Östlund best i Norge

Vi visste det ville bli tøft som følge av det harde kampprogrammet, men en rekke uheldige skader har forsterket utfordringen. Skadene har gjort det vanskeligere for Smirnov å smøre lagmaskineriet.

Og uten et skadefritt lag, er det også umulig å ta ut Storhamars toppotensial.

Når det er sagt, er det lov å vente mer av dem som har spilt. Vi har lov til å være skuffet over at Storhamar har tapt seks av 15 seriekamper.

Problemet blir ikke mindre av at målvaktene har vært veldig gode og reddet mer enn vi kunne vente. Spesielt Oskar Östlund har vært god. En redningsprosent på 95,0 i eliteserien og 96,32 er klasse.

Da tenker jeg også at Smirnov bør gi Östlund en tydeligere rolle som førstekeeper. Ikke fordi Robert Hestmann har vært dårlig, men fordi Östlund har vært outstanding.

En verkebyll

Utfordringen med en slik avgjørelse, ligger i at en av de utenlandske utespillerne må benkes – så lenge alle er tilgjengelig.

Verkebyllen med for mange utlendinger ble ikke mindre da det ble avslørt at Jimmy Andersson likevel ikke har søkt om norsk statsborgerskap. Da kan det som skulle være et kortvarig problem, skape dårlig stemning resten av sesongen.

Andersson-saken skal konkluderes seinere denne uka, og et scenario kan være at han benkes de gangene en importspiller må sitte på tribunen, selv om Jimmy er blant lagets beste backer.

På backsiden må også Smirnov spørre seg selv hvem som passer best sammen. Verken Patrik Bäärnhielm eller Magnus Eikrem Haugen har tempoet som sin styrke. Da er det dristig å la akkurat de to spille sammen.

De ble også avslørt på det av fjerderekka til Frisk Asker i den siste seriekampen. Jeg ville heller likt å se Bäärnhielm sammen med mer temposterke Erik de la Rose.

Når alt dette er sagt, mener jeg mye vil løses den dagen Storhamar får orden på overtallsspillet sitt. De scorer rett og slett for få mål i fem mot fire. 8,33 prosent her fryktelig svakt. Det er nesten så du ikke tror det er mulig med så mange gode offensive spillere i laget.

Når vi vet hvor mye mål har å si for selvtilliten i laget, er det også grunn til å tro at mye vil bli bedre når dette sitter.

Og enda en positiv opplevelse i CHL kan virke forløsende på alle måter.

Les også
SPORT HA har besøkt TSP Turku.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.