HAMAR: Stavanger Oilers har i flere sesonger hatt det største budsjettet og de største forventningene.

Men de har skuffet.
Før denne sesongen har Petter Thoresen kommet inn for å få skikk på laget. Og det er han absolutt i ferd med å gjøre.
- Vi har vunnet mye uten å spille bra. Petter har tilført mye vinnervilje, og vi opptrer mye mer samlet som et lag, sier Snorre Hallem.

Vunnet på dårlig dag
Den tidligere Storhamar-spilleren har flere år bak seg i Siddishallen, og legger ikke skjul på at ikke alt har vært som det skal de siste sesongene.

- Det har vært mye som ikke har fungert i Stavanger. Nå ser det ut til å være noe annet. Petter har kommet inn med sin filosofi. Han vil at vi skal være smarte sammen, tørre å utfordre på våre ferdigheter, og ikke bare få pucken unna. Vi har vært litt preget av den canadiske stilen, sier Hallem.
Oilers serieåpnet med å slå Frisk Asker 4-2 hjemme, og fulgte opp med 5-3-seier over Stjernen i Fredrikstad.
Uten å imponere.
- Det er en god egenskap å ha. Vi har ikke spilt så bra som vi ønsker, men har vunnet likevel. Spesielt i 2. periode mot Frisk var vi ute og kjøre, men hentet oss inn og tok alle poengene, sier Petter Thoresen.

Stjernene er borte
Hamar-mannen, som er utdannet murer, er klar på at målet hans er å bygge noe solid.

- Først og fremst skal vi være et lag. Alle skal føle seg like verdsatt, og det er ikke enkelte rekker som skal fram i lyset. Alle skal kjenne grunnprinsippene.
Thoresen ønsker også at Oilers skal bli bedre enn før på raske spillvendinger og i strukturen uten puck i laget.
De største stjernene, som Brendan Brooks, Shawn Collymore og Jonathan Zion er borte.
Men inn er det kommet en bråte finner. Keeperen Antti Ore, backene Jaako Niskavaara og Topi Lehtonen, og senteren Juha-Pekka Loikas.
- Stjernene har vi kvittet oss med. Men det er mange gode hockeyspillere her, likevel, sier Petter Thoresen.

- Viktig for framtida
Også daglig leder i Oilers, Pål Higson, berømmer Thoresen for lagbyggeregenskapene.

- Det har fungert bra på alle måter. Lagbygging er en av hans sterkeste sider. Det er litt derfor vi har prøvd å hente ham hit i mange år, sier Pål Higson til HA-sporten.
Han mener at i en relativt ung organisasjon som Stavanger Oilers, er Thoresen en meget sentral mann, ikke bare i nåtid, men også for framtida.
- Det vil alltid gå noen inn og noen ut. Vi har behov for å sette en lagstruktur. Det er det vi håper å få til nå med Petter, sier Higson.

Spesielt med Dragons
Søndag møter Thoresen mange kjente ansikter i Storhamar. 48-åringen innrømmer glatt at det er noe ekstra i det å møte gamleklubben.

- Helt klart. Det er noe ekstra i det å møte så mange kjente. Så mange jeg har jobbet med før. Som jeg er glad i på den måten. Samtidig er det også ekstra motiverende å slå dem, gliser Petter Thoresen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.