HAMAR: 19-åringen fikk prøve seg så vidt i fire-fem kamper forrige sesong. Foran denne sesongen ble han glad da Storhamar innførte den mye omtalte ungdomslinja.

Og da Dragons gikk på is, var backen inne i varmen med en gang.
Sammen med veteranen Mattias Livf.
Og det har vært en suksess.

Perfekt utvikling
Mats Larsen Mostue har hatt en perfekt utvikling, og han er glad for hjelpen han har fått på vegen - av blant andre Ole Eskild Dahlstrøm.

Det er utrolig viktig å få tillit. Det å kunne prøve, og at det er rom for å feile. Det betyr mer ro, mer sjøltillit - og en utvikling på alt.
Det handler mye om trygghet for unge spillere - mikset sammen med prestasjoner.
I tillegg må de unge spillerne være ydmyke. De må ville trene mye, ville bli bedre, og sette seg inn i hva som skal til for å komme videre.
Der er Mats Larsen Mostue i rute.

På landslaget
Nå er 19-åringen tatt ut på U20-landslaget - sammen med Martin Blakseth Huse. Det er et resultat av den fine utviklingen, og en bonus som det går an å lære enda mer av.

Istid er det samme som tillit i ishockey, og det har vært spennende å se Dragons denne sesongen. Det har svingt litt i prestasjonene, men det var ventet. Stallen er tynn, og det er mange unggutter med mer ansvar. Det morsomme er at denne istida og dette ansvaret har løftet spillere som for eksempel Mats Larsen Mostue, Martin Blakseth Huse, Trygve Hillestad og Simen Hoel Johannessen, som har fått A-kontrakt nå.

Ting tar tid
Disse guttene blir bedre for hvert eneste bytt de får spille på høyeste nivå.

Og i hver kamp får de levende bevis på at nivået er innen rekkevidde, og at dette ikke er noe å være redd for.
Dette vet Aleksander Smirnov, Torbjørn Orskaug og Ole Eskild Dahlstrøm. Det er en tanke bak. Det tenkes langsiktig.
Og det tenkes utvikling og modning.
For ting tar tid.
Og noen tar det lettere enn andre.

Kometen Lørenskog
Kveldens motstander Lørenskog har hatt en drømmeåpning av serien, og laget består av mange unge, lovende unggutter. De har lyktes med god hjelp av en trener, som vet at klubben ikke rår over mange millioner kroner. Atle Olsen, med lang bakgrunn som spiller, har krydret laget med noen transatlantiske spillere.

Men det er helt greit.
For stallen er ikke større der heller, enn at ungguttene får spille mye likevel.
Det er mye som tyder på at Lørenskog kommer til sluttspill.
Og bare det er en enorm bonus.
Ikke bare for Lørenskog, men også for norsk hockey. For sjøl om nivået i eliteserien kanskje er dårligere enn tidligere, så er det flere norske spillere som får sjansen nå.
Og hovedfokuset i norsk hockey må fortsatt være å få fram gode norske spillere.
Som Mats Larsen Mostue.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.