I fjor var Luke Moffatt, Andrew Engelage og Linus Johansson viktige brikker i et Storhamar-lag som kjempet seg til NM-finale mot Stavanger Oilers. Denne sesongen har de alle gjort det skarpt i sine nye klubber.

Luke Moffatt ligger på 2. plass i poengligaen med 14 poeng på seks kamper i Italia, mens Mora-spiller Linus Johansson ligger på delt 2. plass i Allsvenskan med 11 poeng etter ni kamper. Andrew Engelage ligger på 2. plass med 95,1 i redningsprosent etter seks kamper i klubben Ritten/Renon. 

fjorårets sesong

Luke Moffatt leverte 44 målpoeng på 33 seriekamper sist sesong, og 14 på 16 i sluttspillet.

Linus Johansson sto for 42 poeng på 31 seriekamper, og noterte seg for 18 poeng på 16 sluttspillkamper.

Målvakt Andrew Engelage vant redningsstatistikken med 92, 7 prosent i både serie- og sluttspill.

Herjer i italia

Luke Moffatt, som ble hentet fra Eliteserieklubben Frölunda til Storhamar sist høst, ble en stor folkehelt blant Storhamar-fansen. Med sine lekre dragninger, rappe skudd og spektakulære målfeiringer, var det mange fans som ble skuffet da Aleksander Smirnov annonserte at Storhamar hadde andre spillere i kikkerten enn Moffatt i juni.

Tre dager etter at Storhamar måtte seg seg slått av Stavanger i den sjuende finalekampen, dro Moffatt videre til Australia. I Australia gjorde han elleville 65 målpoeng på 21 kamper, før han bestemte seg for å dra nordover til Italia.

- Jeg trives veldig godt her så langt. Rekka jeg spiller i har levert noen gode kamper, så det har fungert veldig bra så langt for min del, sier Moffatt, som er en lederskikkelse på laget.

- Vi har et ungt og urutinert lag, så vi må legge ned mye jobb for å komme opp på det nivået vi ønsker, sier han.

utelukker ikke Storhamar-retur

Moffatt forteller at han gleder seg stort over Storhamars CHL-suksess.

- Jeg har sett flere av kampene deres, og det er stort å se hva gutta har fått til i CHL. Det er ikke bare viktig for klubben, men også for norsk hockey som produkt, sier Moffatt, som likte seg godt i Hamar.

- Alle vet at jeg elsket tiden min i Hamar En vakker dag kommer jeg kanskje til å trekke på meg en Storhamar-drakt igjen. Jeg vil alltid være en Storhamar-supporter, avslutter Lucky Luke.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.