LILLEHAMMER: Trevor Koenig pådro seg en utvisning for slashing i spill tre mot fire på overtid. Regelen er sånn at en av de tre utespillerne på isen må sone straffen.
Det skulle Cato Ørbæk gjøre, men han mistet jernet på skøyta, og løp i boksen for å bytte.
- Det er ikke så lett å spille hockey uten jern, smiler Ørbæk etter kampen.
Rant over i boksen
Da det hele skjedde var det imidlertid ingen smil eller god tone på isen. Dommerne beordret Storhamar til å sende en spiller i utvisningsboksen raskere.
Det endte med at Peter Johansson ble bortvist fra benken.
- Jeg prøvde å forklare dommeren at Cato hadde mistet jernet på skøyta. Vet du hva han svarte? Det driter jeg i, sa han. Jeg opplevde det som frustrerende og slo tavla mi i benken, sier Johansson.
- Det skal selvfølgelig ikke skje, men det er vel første gang i år jeg reagerer ordentlig. Vi vil jo vinne, det vil alle. Jeg synes dette var en veldig bra hockeykamp mellom to lag som spilte med høyt tempo. Det hang dessverre ikke dommeren med på.
Johansson forsøkte å snakke med Hansen etter kampen, men fikk ikke lov.
- Fikk litt panikk på slutten
Kjapt oppsummert var det målvaktenes store kveld. Et oppgjør preget av mange store sjanser som ikke endte i uttelling.
- Deres målvakt var utrolig bra i dag. Det var vår også. I dag er jeg fornøyd med det meste, med unntak av at vi ikke vant, sier Johansson.
Stillingen var nesten utrolig nok 0-0 etter to perioder. Så scoret Lillehammer etter litt klabb og babb foran Storhamars mål.
- Vi sa før 3. periode at dette fort kunne bli avgjort på et drittmål. Men vi viste god moral og kom tilbake, sier svensken, og refererer til Christian Larrivèes utligning.
Dermed overtid, og masse kaos.
- Litt irriterende at vi ikke vinner dette, men det føles ikke som et tap likevel. Hadde vi vært litt kaldere i hodet, og ikke blitt med på idiotiet på slutten, hadde vi tatt dette, mener Cato Ørbæk.
- Høy moral i laget
Han skryter av at laget nektet å gi seg selv om de havnet under.
- Det er en høy moral i dette laget, og det blir spennende å se hvor dette ender når sluttspillet begynner om åtte uker.
I forrige kamp slo dragene Lørenskog, og fikk altså med seg ett poeng hjem fra nabobyen i går.
Ørbæk mener det er godkjent.
- Vi skal være greit fornøyde med juleuttellingen. Dette var et utrolig morsomt mjøsderby. Både Lillehammer og Storhamar jobber for å få tilbake den gamle stemningen, og i dag var det veldig moro. Dessverre har jeg aldri sett keeperen deres så god, sier Ørbæk.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.