HAMAR: Storhamar ledet 2-0, men der var det stopp.
3. periode var som de to første jevnspilt. Dragene var nærme scoring tidlig i perioden. Men Eerikki Koivu sitt skudd traff stolpen.
Pål Johnsen pådro seg en dobbeltutvisning etter drøye fem minutter av tredje periode. Den ble skjebnesvanger for dragene. Laget klarte fire minutter i undertall, men bare fem sekunder etter at Johnsen var tilbake på isen tok Sparta ledelsen 3-2.
Sparta fikk avgjort etter en spesiell situasjon hvor pucken havnet hos Henrik Malmström foran en utspilt Ruben Smith.
Joakim Jensen fikk muligheten til å utlikne. På en situasjon som var helt lik dragenes første mål. Men oslogutten bommet på pucken.
Storhamar fikk en god mulighet til å utlikne da Spartas Niklas Roest ble utvist etter 56.27, men uten å klare å overliste gjestenes målvakt.
Neste semifinale spillers førstkommende lørdag. Storhamar er nå avhengig av minst to seirer på bortebane i tillegg til to hjemmeseiere for å avansere til finalen.
2.134 tilskuere fulgte oppgjøret torsdag, og neste kamp spilles i Sarpsborg lørdag.
 
Fra første periode:
Storhamar Dragons fikk en god start i den første semifinalen mot Sparta. Etter noen avventende og litt nervøse minutter i starten, var hjemmelaget klart best. Ni sekunder etter et målløst overtallsspill ble Joakim Jensen spilt fri på bakerste stolpe og satte inn den første pucken.
Drøye to minutter senere var det Kristian Forsbergs tur til å øke ledelsen, etter fin pasning fra Antti Hildén.
Dragene hadde ytterligere en kjempesjanse etter 16.30, men uten uttelling. I stedet reduserte Sparta på en styring før perioden var over, scoring av Henrik Malmström i overtall.
 Hjemmelaget vant skuddstatistikken 12-7.

Fra andre periode:
Storhamar spilte litt mer avventende i andre periode, og klarte ikke å holde den samme intensiteten som i første.
Sarpingene var klart bedre og utlignet etter 26.42.
Mattias Livf hadde periodens første sjanse, men alene med keeper, klarte han ikke å overliste Phil Osaer. Bare 13 sekunder senere slo Göran Hermansson inn 2-2.
Målet var veldig heldig. Hermansson vant pucken bak målet til Ruben, før han fikk skutt av et skudd som snek seg inn bak stavangergutten.
Dragene må heve seg før den siste perioden, etter bare fire skudd i midtperioden, mot Spartas ti.
Begge lag er disiplinerte, og vil ikke teste dommer Ole-Stian Hansens tålmodighet unødig.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00