HAMAR: Det var under et dommerseminar i helga konflikten tok av. Det endte etter hvert med at seks Hamar-dommere og en Elverum-dommer trakk seg som forbundsdommere.
Gaden fortsetter
Det som kunne snu dem var at dommersjefen i Norges Ishockeyforbund, Lars Olav Gaden, trakk seg eller ble fjernet.

I går ble det klart at ishockeyforbundet har full tillit til Gaden og dommerutvalget.
- Vi har vurdert saken, og med utgangspunkt i det, har vi full tillit til Gaden og dommerutvalget, sier Morten Lillehagen, som er visepresident i Norges Ishockeyforbund.

Dro fra seminaret
Det var Peter Blakstad, Kjetil Hansen og Tommy Ofstad som var direkte involvert i det som skjedde på seminaret.

De avbrøt seansen og reiste hjem, etter det de følte var trakassering av dommersjef Gaden.
Senere trakk Glenn Frode Kristoffersen, som er dommeransvarlig i Storhamar, seg. I tillegg har tre andre dommere sagt at de er ferdige med dommergjerningen, som en konsekvens av det som skjedde.
Peter Blakstad synes situasjonen er trist.
- Vi vil dømme hockey, men ikke når det er slik. Måten vi ble tilsnakket på hører ikke hjemme noe sted. Jeg tviler på at ledere i næringslivet hadde sluppet unna med en skriftlig advarsel etter noe slikt, sier Blakstad.

Ordet er fritt
Under seansen «ordet er fritt» på seminaret, fikk Gaden spørsmål i forhold til det Storhamar-gutta mente var manglende oppfølging. De fikk som svar at det skyldtes små ressurser.

Temaet ble forsøkt holdt varmt, men ifølge Hamar-gutta ville Gaden legge den pucken død.
Så skal det ha toppet seg i en pause, hvor det igjen ble en diskusjon, og ifølge Blakstad og Hansen skal Gaden ha gitt uttrykk for at Hamar-gutta ikke hadde noe på seminaret å gjøre, og kritiserte dem som dommere.
De følte seg rett og slett trakassert.
- Det var ille, sier Blakstad.
Gaden innrømmer at han kritiserte Hansen, Ofstad og Blakstad som dommere. Ut over det har Gaden uttalt at han ikke har noen kommentar.

Lite oppfølging
Mye av frustrasjonen til dommerne ligger som nevnt i manglende oppfølging. De er klare over at forbundet sliter med små ressurser, men trodde noe var løst da toppdommer og Hamar-gutt Roy Stian Hansen sa seg villig til å hjelpe til med tilbakemeldinger - gratis.

- Jeg spurte hvorfor han ikke ble brukt, men fikk ikke noe svar, sier Peter Blakstad, som syntes meldingen fra forbundet (se egen sak) var underlig.
- Jeg har tenkt nøye gjennom det som skjedde under ordet er fritt, og har også snakket med andre om det. Vi stilte bare spørsmål. Jeg har ikke funnet noe som var grunnlag for at Gaden gikk ut som han gjorde.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00