Mikael Zettergren (32) spilte mye med gullhjelm i Lillehammer denne sesongen. Han fikk bokført hele 54 målpoeng i serie og sluttspill (fire kvartfinaler mot Storhamar). Leder i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, er mer enn middels fornøyd med signeringen.

Ville ville noe

- Vi er kjempefornøyd. Han ville gjerne hit. Vi får en god allroundspiller, som kan spille både senter og ving. Han er teknisk god, og produserer mange målpoeng. Han vill passe perfekt inn i Storhamar-laget, sier Rakstad-Larsen.

Hovedpersonen selv gleder seg veldig til å ikle seg den gule og blå drakta, og mener han vil passe perfekt inn i laget.

- Det skal bli moro å komme til et topplag. Storhamar la fram en langsiktig plan som kjentes rett for meg, sier Zettergren til HA-sporten. Han er nå den andre spilleren som har vraket Lillehammer til fordel for Storhamar, etter at Alexander Reichenberg skrev under for de gule og blå tidligere i vår.

- Hockey handler om å vinne, og det vil jeg være med å bidra til at vi gjør i Storhamar. Jeg håper vi klarer å ta bøtta hjem, og at vi kan gjøre det bra i CHL (Champions Hockey League), forteller Zettergren.

Blir norsk

Svensken bor i Mesnali i Ringsaker, og har norsk samboer. Han ble nylig far, og til sommeren skal han gifte seg. Når neste sesong starter er han norsk statsborger. Dermed blir det ingen utfordringer med utenlandskvota.

- Siden jeg bor i Mesnali, midt imellom Hamar og Lillehammer var det de to klubbene det sto om, men jeg er trygg på at jeg har gjort et rett valg, sier svensken.

Sjelden skadet

- Det er perfekt at han blir norsk. Zettergren er flink til å trene, og er sjelden skadet. Det er stort pluss, sier Sjur Rakstad-Larsen.

- Selv om jeg er 32 år og har skrevet en treårskontrakt gjør jeg alt jeg kan for å holde meg i veldig god form, slik at jeg kan spille hockey i mange år framover, sier den tidligere Lillehammer-spilleren. 

32-åringen spilte samtlige 45 seriekamper og fire sluttspillkamper for Lillehammer denne sesongen. Han har tidligere spilt i blant annet Leksand, Hammarby, Boston Bruins (jr.), Utah Grizzlies (East Coast Hockey League), AIK og Mora. Han har kamper for det svenske U16- og U17-landslaget. 

- Jeg er en rutinert spiller, men selv om jeg har vært i mange klubber er jeg veldig sugen på å gjøre det bra for Storhamar, understreker Zettergren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.