Jimmy Andersson-saken tok fullstendig fyr etter 4-3-tapet for Vålerenga på Jordal Amfi tirsdag. 

– de beste må spille

Erik Kristiansen, som spilte 649 kamper for Storhamar, mener at Andersson har sonet straffen sin lenge nok.

– Jeg mener at Storhamar alltid bør stille med det beste mannskapet de har tilgjengelig, og dermed bør Jimmy være en del av laget. Så enkelt er det, sier Kristiansen, før han legger til:

– Jimmy gjorde en feil, og klubben straffet ham. Da de valgte lot ham få fortsette etter saken, mener jeg helt klart at han burde få spille. Jimmy er en viktig spiller for klubben, sier han.

ingen er sikret spilletid

Ole Eskild Dahlstrøm, som lenge har ment at Andersson bør få spille, forteller at han har respekt for klubbens valg, men samtidig mener han at ingen kan være sikret spilletid.

– For meg er det vanskelig å forstå at de sju andre utlendingene skal være sikret spilletid. Det samme gjelder om du har sju, åtte, ni eller ti utlendinger. Ingen skal være garantert plass på laget, sier Dahlstrøm, som likevel mener det står respekt av klubbens valg.

etiske prinsipper

– Jeg liker at Storhamar har noen etiske prinsipper de følger, men samtidig mener jeg at Jimmy har blitt straffet lenge nok, og nå er det på tide å la ham få spille, sier Dahlstrøm, som mener at Andersson har taklet den vanskelige situasjonen på veldig profesjonelt vis:

– Jimmy har vært profesjonell mens denne saken har pågått. Han sto og delte ut premier i en pause i OL-Amfien, og det liker jeg å se. Det bør gå på goodwill-kvoten for Jimmy, sier han.

ønsker ro

Kaptein Christian Larrivée forteller at han er lei hele saken.

– Som spiller er jeg lei saken rundt Jimmy Andersson. Vi trodde det skulle bli slutt til jul, men det stoppet ikke der. Det blir skrevet mye på Facebook, og det leses av mange. Det blir negativt, og det blusset opp igjen etter tapet mot Vålerenga.

Storhamar-kapteinen fortsetter:

– Vi ønsker ro fram til og gjennom sluttspillet, sier Larrivee, før han fortsetter:

 – Avtalen var at Jimmy skulle være åttende utlending med alle friske, og jeg holder meg til det. Med alle friske, og Jimmy på isen, må en av de andre utlendingene vrakes. Spillere kan miste sjøltillit, sier Christian Larrivée, som er sjuk.

Kanadieren har ikke trent sammen med laget de siste dagene. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00