Mener poengtrekk er uheldig

Med representanter for alle eliteserieklubbene til stede og med Marit Breivik til stede som ordstyrer og garantist for saklighet, fred og fordragelighet, følte ishockeypresident Gerhard Nilsen at han hadde full støtte for sitt arbeid som hockeypresident. Likevel tok han selvkritikk på prosess og dialog forut bråket i høst og vinter.
- Ordet mistillit er ikke nevnt en eneste gang i løpet av de seks timene møtet varte, sa Nilsen.

Trekk var hett tema

Mye kom selvsagt til å handle om poengtrekkene som Lørenskog, Storhamar, Rosenborg og Tønsberg er ilagt. På møtet var det stor motstand mot nettopp dette. Hockeypresidenten innrømmet da også at dette er en uheldig form for sanksjon, all den stund den blant annet også påvirker spillet til ishockeyforbundets største sponsor, Norsk Tipping, hvor det er mulig å tippe rekkefølgen på årets grunnserie.
- Vi ser jo selv at vi er i ferd med å påvirke spillet med utenomsportslige avgjørelser ved å ilegge poengtrekk. Det forringer til syvende og sist vårt eget produkt, sa Nilsen.

Se på eget lovverk på nytt

Han opplyste at klubbene selv har stilt seg bak den reaksjonsformen som forbundet har benyttet seg av, og sa at det var enighet blant representantene på møtet om at forbundet burde se på sitt eget lovverk på nytt, en prosess som allerede er i gang og som skal være klart til kommende lisensutdeling i vår.
For årets ilagte poengstraffer får ikke dette møtet noen betydning.
- Storhamar og Norges Ishockeyforbund har sendt ut en felles pressemelding hvor de uttrykker enighet rundt prosessen rundt klubben. Den saken går sin gang. Når det gjelder Lørenskogs 20-poengstrekk, blir vi saksøkt. Det er noe jeg gjerne hadde sett vi hadde unngått. Det bedrer ikke omdømmet vårt, som vi også har snakket litt om på dette møtet. For Tønsberg og Rosenborgs del var det manglende innbetaling av dommerutgifter.
Mange har hevdet at både Lørenskog og Storhamar som en følge av henholdsvis manglende lisenssøknad og stor negativ egenkapital, ikke skulle fått lisens i årets serie og at mange ubehageligheter ville vært unngått om lisensen ville vært holdt tilbake. Hvordan dette vil bli for framtida, er det opp til de som skal fastesette det nye regelverket å håndtere. Nilsen vil ikke forskuttere noe i den prosessen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.