• EKSPERT: Svein Harald Arnesen mener Oskar Östlund er en rolig, stabil og moderne keeper. Her fra Rinkside-studio.

Svein Harald Arnesen var en av Norges beste hockeymålvakter i flere sesonger, og han spilte ti sesonger i Storhamar.

Han følger godt med på det som skjer i Hockey-Norge, og følger naturlig nok litt ekstra med på målvaktene.

– Det er alltid spennende når det kommer nye spillere. Oskar Östlund har overrasket meg positivt. Han er det vi kaller en tett keeper. Det er lite rom rundt armer og bein. Oskar agerer rolig, og er en god skuddstopper, samtidig som han har bra kontroll på returene. Han er en stabil og moderne keeper, sier Svein Harald Arnesen.

Sprer ro

HA-eksperten, som er fast inventar i hockeymagasinet Rinkside, mener Oskar Östlund har egenskaper som hjelper spillerne foran ham.

– Backene får ro. Det er lett å se at de stoler på ham. Selv om han hadde en glipp i den fjerde semifinalen, har Oskar spilt stabilt over en lang periode. Det er blitt få billige baklengsmål. Han virker sterk psykisk, og jeg tror ikke han er plaget av så mye nerver, sier Arnesen og fortsetter:

– Ruben Smith er også en moderne keeper. Han har spilt på seg rutine, og er tryggere nå enn han var i Storhamar-tida. Han er kvikkere enn Oskar, og kan varte opp med mer spektakulære redninger, men dekker mindre. Smith er også sterk psykisk, men totalt sett er Östlund hakket foran, sier Arnesen.

– Større rekkevidde

Tidligere toppmålvakt Jim Marthinsen, med fartstid både i Storhamar og Vålerenga, sier dette om Oskar Östlund:

– Det var moro å se at Östlund var tilbake på toppnivå i den sjette semifinalen. Jeg synes han har vært stabilt veldig god for Storhamar denne sesongen. Det virker som han trives best når det kommer mange skudd, gjerne tidlig i kampene, sier Jim Marthinsen, som er enig med Svein Harald Arnesen i at Östlund og Smith er ganske like som typer.

– Ruben Smith er veldig eksplosiv, og har et høyt bestenivå. Men Oskar Östlund er litt foran hos meg fordi han har større rekkevidde. Han dekker litt mer i tette situasjoner, sier Jim Marthinsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.