• savnet linje: Ole Eskilld Dahlstrøm håper kvartfinaleserien kan fortsette å la like høy tenning, og at dommerne kan holde en jevn linje.

I går kveld kom beskjeden om at dommerutvalget har valgt å bytte ut Hans Petter Berg med Tor Olav Johnsen til de resterende kvartfinalekampene mellom Storhamar og Sparta.

Hans Petter Berg og Per Gustav Solem dømte tirsdagens kamp i Sparta Amfi, der Martin Blakseth Huse forlot isen etter å ha fått en hard takling i hoderegionen.

Dommerne sa til HA-sporten at de ikke så situasjonen, mens Sparta-trener Lenny Eriksson og Pål Johnsen hevder de ble fortalt at dommerne ikke bedømte taklingen til å være straffbar.

elsker atmosfæren

Så langt i serien har Sparta blitt framstilt som den store, stygge ulven, mens Storhamar har blitt beskyldt for å være sutrete.

– Alle taklinger er ikke mot hodet. Jeg mente at den første på Skadsdammen (Storhamar rapporterte inn Didrik Nøkleby Svendsen, men fikk ikke medhold) ikke var så ille som folk skulle ha det til. Noen ganger smeller kanskje hodet i isen eller i glasset – uten at det er en stygg takling, sier han.

Men han er mer usikker på taklingen som ble gitt til Blakseth Huse.

– Den så ikke pen ut. Så der har Storhamar en bedre sak.

skryter av Johnsen

TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm er glad for at dommerutvalget har satt inn rutinerte Johnsen.

– Han er den beste dommeren, og da synes jeg det er riktig at han blir satt inn. Dette har vært den mest fysiske kvartfinaleserien, og Tor Olav er en rutinert og god dommer – som kjenner spillerne, sier han.

forventet reaksjon

Dahlstrøm forteller at han ikke ble overrasket da han fikk vite at dommerutvalget gjorde endringer.

– Jeg forventet at dommerutvalget kom til å gjøre endringer. Dommerne hadde ingen linje på hva de tok på og ikke, og da blir det veldig vanskelig for spillerne å rette seg etter hva som er galt og ikke, sier han, før han fortsetter:

– Situasjonen med Blakseth Huse er tøff og vanskelig for dommerne. Men jeg kan også skjønne at Storhamar ble veldig frustrerte da Jacob Berglund fikk en litt billig utvisning for holding like etterpå. Hva er greit, og hva er ikke greit? Sier TV 2-eksperten spørrende.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.