SARPSBORG: Dette betydde 1-0 til Sparta.

Og målet kom etter at Storhamar-målvakten hadde irritert Sparta-spillerne med fire klasseredninger.

Uheldig treff
- Pucken traff en av våre backer, spratt opp, og jeg mistet den av syne. Det var synd, men undervegs måtte jeg bare riste det av meg, sjøl om det var utrolig irriterende i noen få sekunder, sier Ruben Smith.

Storhamar kom tilbake i midtperioden. Patrick Yetman banket til, og pucken snek seg inn bak Phil Osear i Sparta-målet.
Det målet kom etter et skikkelig press fra hjemmelaget, og Storhamar-gutta hadde egentlig mer enn nok med å ordne opp i egen sone.
Det så ut som om perioden skulle ebbe ut med 1-1, men så var Ruben Smith uheldig igjen.

Forandret retning
Også det skjedde etter at han hadde plukket ned flere giftige skudd.

Det så ut som et enkelt skudd fra langt hold langs isen.
Men pucken smatt inn.
- Pucken forandret retning, og da var det gjort. Det var skikkelig surt, sier Ruben Smith, som virket veldig pigg.
- Jeg føler meg bra, og følte meg fin mot Lørenskog også. Men da hadde vi ikke dagen som lag. I dag så vi bra ut. Med bra innsats og trøkk er vi et bra lag, sier Smith.

Bra defensivt
Dette var en kamp hvor Storhamar hang bra med hele vegen, mye takket være Ruben. Sparta var et hakk foran hele vegen, men defensivt var Storhamar ti hakk bedre enn mot Lørenskog.

De gangene bortelaget hadde størst problemer, var da Sparta kjørte klampen i bånn.
For det er mye tempo i dette Sparta-laget.
Trener Torbjørn Orskaug var fornøyd med hvordan laget hevet seg.
- Defensivt var det veldig bra. Vi hadde en glipp, og da ble det dessverre 1-0. Men slik er det. Sparta var effektive, og de satte trykk på oss i perioder. Men vi var gode i midtsonen, og løftet oss skikkelig i sisteperioden. Det var sterkt i en kamp hvor Sparta lå foran i store deler - på hjemmebane, sier Orskaug, og fortsetter:

Skulle hatt straffe
- Vi hadde muligheter til å få poeng også. Gutta viste en herlig moral som vi må ta med oss videre.

Og det kunne fort blitt minst ett poeng. Pål Johnsen skulle nemlig hatt straffe, men dommer Hans Petter Berg mente det kun var utvisning.
Det var vanskelig å forstå. Erik Lewerström slapp nemlig kølla, som meide beina unna Johnsen. Pål fikk ikke noen mulighet til å avslutte fra en bra posisjon.
Pål Johnsen hadde en mulighet på slutten også. Han kom alene med Osear, men måtte avslutte med backhand.
Joakim Jensen og Patrick Yetman hadde også bra sjanser. Jensen hadde den største i overtall, men pucken spratt over det åpne målet.
PS! Eirik Skadsdammen sto over kampen på grunn av en vond skulder. Han kan bli klar igjen til neste kamp.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.