• 1-0-JUBEL: Jacob Berglund gratuleres etter å ha satt inn kampens første mål. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • Joakim Jensen. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • Jacob Berglund. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

(Storhamar - Sparta 5-1)

Etter sju strake seiere i sluttspillet og tre på rad mot semifinalemotstander Sparta, klarte ikke Storhamar å utnytte den første matchpucken i Sarpsborg torsdag.

I dag, foran 5.405 hockeyentusiaster i Hamar OL-Amfi, utnyttet de gule og blå matchpuck nummer to til det fulle. 

Storhamar vant 5-1 og sikret seg plass i NM-finalen.

Drømmeåpning

Etter 11 relativt jevnspilte åpningsminutter festet Storhamar grep om finalebillettene på egen is.

Jacob Berglund plukket opp pucken i midtsona, satte fart mot Tommy Johansen og banket 1-0 opp i motsatt kryss, før Lars Løkken Østli gjorde forspranget dobbelt så stort med en ekte power play-suser et par minutter senere.

- Vi setter premissene fra første dropp. Vi er ikke redde, men bestemmer oss med en gang for å gå i strupen på dem. Det er sånn vi må spille mot alle lag, sier Eirik Skadsdammen.

Festen fortsatte

Midtveis i andreperioden gjorde Storhamar vondt til verre for Sparta. Luke Moffatt dro seg elegant fri og avsluttet fra høyre. Tommy Johansen så ut til å ha full kontroll på forsøket, men rotet pucken over målstreken til 3-0.

Et halvannet minutt før periodeslutt, på tampen av et tungt og langvarig Storhamar-press i overtall, ble Johansen overlistet igjen. Denne gangen var det Joakim Jensen som dro seg løs på høyresiden og løftet pucken opp i nettaket fra nesten død vinkel.

Med drøye tre minutter igjen av sisteperioden reduserte Henrik Malmström til 4-1, men like etter satte Eirik Skadsdammen 5-1 inn i et åpent Sparta-bur.

- Jeg er utrolig glad for at vi klarte det. Vi er et bedre lag enn Sparta, så jeg er ikke overrasket over at vi går videre. Men det var sinnssykt deilig å bli ferdig nå, sier Skadsdammen, før han legger til:

- Hele sesongen snudde da vi tapte 9-1 mot Stavanger i høst, da var vi på bunn. Men vi har fulgt Sasjas plan trofast. Nå gleder vi oss skikkelig til å spille finale, avslutter mannen som scoret Storhamars siste scoring. 

Møter Oilers

Tidligere Storhamar-spiller Eirik Børresen var skuffet etter kampen.

- Vi gir bort hele semifinaleserien. Vi burde ledet 2-1 i kamper, men lå i stedet under 3-0. Det er skuffende at vi ikke klarer å stille opp mer enn vi gjør i dag, sier Hamar-gutten.

I NM-finalen møter Storhamar Stavanger Oilers. Seriemesteren snudde kampen og avgjorde den fjerde semifinalen mot Vålerenga etter hele 93 minutter.

Storhamars lag:

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten.

4. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Anders Gulliksen - Simen Sveen, Ole Petter Øvergaard, Vetle Lindstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00