HAMAR/JESENICE: - Hvis alt går vår vei, har vi 13 spillere som er veldig aktuelle til VM, som ikke var med denne helga. At alle de skal bli klare til VM i Slovakia, er lite trolig, innrømmer Roy Johansen.
Først og fremst er det stor usikkerhet for de spillerne som er i NHL og AHL, men også de som nå er skadet er viktige.
- Framtidas spillere
Til helgas turnering var det bare igjen fem utespillere fra laget som ble nummer ti i OL i februar.
Patrick Thoresen spilte bare en kamp i Slovenia. Det merkes kraftig.
- Denne helga hadde vi med unge spillere som vi tror kan bli internasjonale spiller i framtida. Vi må tenke framover også.
Unggutta slet imidlertid voldsomt, og for første gang siden 2007 var Norge bare 19 sekunder fra å gå av isen uten mål mot en B-nasjon.
Fjerde tap på rad
Lørdag tapte Norge sin fjerde strake landskamp mot Ungarn, som er rangert som nummer 20 i verden. Ungarerne vant 2-1 etter to personlige feil i egen sone.
- Vi skulle ha vunnet den kampen for å være fornøyde. Ungarn spiller veldig tett og har en god keeper, mens vi ikke har evnen til å skape ordentlig farlige sjanser, sier Johansen.
Patrick Thoresen spilte bare åpningskampen mot Østerrike (seier 5-2) før han reiste hjem på en kort juleferie hos familien.
Det som var positivt, er at Østerrike er Norges motstander i gruppespillet i VM i Slovakia i mai.
- Patrick har ferdigheter som er viktige for et slikt ungt lag. Det hjelper å ha en slik type spiller på isen når vi mangler så mange, mener Johansen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00