PÅL JOHNSEN er født 17. mars 1976 i Hamar. Han er gift med Linda og sammen har de barna Julie (8) og Martin (6).
HISTORISK vil Pål forbli i Storhamar Dragons. Han har foreløpig 16 sesonger i klubben, og var to sesonger i Leksand og Skellefteå. Det er bare Erik Kristiansens trøye, nummer 20, som er blitt fredet så langt i Storhamars hockeyhistorie. Det vil ganske sikkert også Pål nummer 18 bli.

5. NOVEMBER 1992, på Åge Ellingsens 30-årsdag, debuterte Pål Johnsen i eliteserien. Unge Johnsen kom innpå i 3. periode mot Hasle/Løren, og hadde vært på isen i 15 sekunder da han scoret 8-1-målet på sin første puckberøring i eliteserien på tiden 41.54. Pasning fra Kent Inge Kristiansen.

SIN FØRSTE assist hadde Pål Johnsen også i debutkampen. Etter å ha gjort 8-1, ble han bokført med andreassist da Patrick Eide fastsatte sluttresultatet mot Hasle/Løren til 11-1. Etterpå gikk spillerne på by'n for å feire Åge Ellingsens 30-årsdag, mens 16-årige Pål måtte rusle hjem.

«MAGIC» var navnet HA-sporten lanserte da publikum hadde rop Magic Johnson etter den første scoringen. Han er nok ikke blitt like kjent som den originale Magic Johnson, den legendariske basketballspilleren Earvin «Magic» Johnsen, men tilnavnet henger fortsett ved Pål.

POENGKONGE i Storhamar er Pål foreløpig blitt fem ganger: i 1997/98, 19990/2000, 2002/03, 2004/05 og 2009/10. Blir han det også denne sesongen, vil han tangere Erik Kristiansen som er blitt toppscorer seks ganger.

NM-GULL har Pål Johnsen vært med på å vinne fem ganger med Storhamar. Fem «bøtter» med Storhamar har også Tom Erik Olsen og Ole Eskild Dahlstrøm. Da Storhamar vant NM i 2004, satt en skadd Johnsen og fulgte sluttspillet fra tribunen.

SERIEMESTER ble Pål for første gang i 1993. Den gangen ble det kåret seriemestere i både grunnserien og et seriesluttspill, og Storhamar vant eliteserien. Ellers er Pål blitt seriemester i 1995, 1997, 2004 og 2006.

EN TYPISK LAGSPILLER som alltid setter laget først, skriver Storhamar på nettsiden om sin gode spiller. Men han har også 48 offisielle A-landskamper for Norge, og i 2000 mottok han Norges Ishockeyforbunds høyeste utmerkelse: Gullpucken.
ISHALLEN var Pål Johnsens andre hjem - drøyt 200 meter fra hjemstedet. Han rømte til hallen fra han var tre, fire år gammel. En gang han hadde gått i søvne, var Pål far sikker på at han ville finne den håpefulle i ishallen. Men nei da, denne gangen hadde Pål ruslet bort til besteforeldrene sine.

FRA PÅL VAR fem år gammel var han nesten alltid i ishallen. Gjerne ni, ti timer om dagen. Han så alle A-lagstreningene og kampene, var med materialforvalterne og fylte vann på flasker og gikk ærend for gutta. På kiosken ble han lurt til å bestille både det ene og det andre, som ikke var kioskvare, akkurat.

JON-HROAR NORDSTRØM var Påls store forbilde: - Jeg fikk alltid lov til å henge i ræva på'n, og han kødda med meg hele tida. Det likte jeg godt, sa Pål til HA-sporten i et intervju i 1999. Han skulle gjerne ha spilt mer sammen med både Jon-Hroar og Erik Kristiansen.

ÆRLIG, LOJAL og snill er en beskrivelse mange har gitt Pål Johnsen.

SLÅSSING på hockeybanen er ikke akkurat Påls greie. Han har fortalt at han prøvde seg en gang, men ble bare stående og veive og følte seg som en klovn.

PÅ ADELSKALENDEREN ligger Pål Johnsen på topp, og selv om han en gang har sagt at han skal spille til han er 40 år, greier han ikke å ta igjen Storhamars første store hockeyspiller, Steinar Johansen. Steinar har 26 A-lagssesonger for Storhamar, men på den tiden var det ikke så mange kamper i året som nå.

ERIK KRISTIANSEN blir heller ikke lett å ta igjen i summerte antall scoringer og målpoeng. På 649 kamper gjennom 20 sesonger har Mester'n rekorden med 915 målpoeng. 509 mål er rekord, men 406 målgivende pasninger var rekord inntil Pål tok den i fjor høst.

RØRLEGGER er blitt Påls yrkesvalg her i livet. 34-åringen går nå i rørleggerlære hos Jørstad i Hamar.

I KVELD spiller Pål Johnsen sin kamp nummer 750 for Storhamar. I løpet av de 749 første kampene har han scoret 244 mål, lagt 439 målgivende pasninger, tilsammen 683 målpoeng. Ingen i Storhamar har spilt så mange kamper som Pål, og ingen har lagt så mange målgivende pasninger.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.