• HENGER MED: Storhamar har mye kultur og historie på høyrearmen av CHL-drakta.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad

Her forteller Njål Berge om bakgrunnen for den unike drakta Storhamar-spillerne skal bruke i Champions Hockey League.

De valgte bort en sponsorlogo for kultur og historie.

En hyllest

– Helt fra vi startet opp det nye kapitelet i fjor sommer har vi vært opptatte av klubbens historie. Dette er forlengelsen av noe større enn oss. Det er mange som har stilt opp for klubben. Vi må ikke glemme hvor vi kommer fra. Det er en suksessfaktor for framtida, og dette er en hyllest til de mange som har bidratt opp gjennom årene.

Njål Berge er stolt av å ha de to Storhamar-legendene på drakta.

– De er Hamar-gutter, de var utrolig gode hockeyspillere, de er og har vært veldig lojale mot klubben, og med dette grepet vil vi symbolisere lagånden, som er basisen for Storhamar-familien. Den gode, gamle klubblogoen med ruina er et annet grep i samme gata, sier Njål Berge.

Lager museum

Nå har han planer om å lage hockeymuseum i Hamar OL-Amfi.

– CHL-draktene skal auksjoneres bort, og inntektene skal gå til vårt eget museum. Der skal vi stille ut drakter, utstyr og annet fra 1957 og fram til i dag. Roar Johansen er sentral her. Han har tatt vare på veldig mye. Vi skal åpne museet i løpet av sesongen. Det er mange som har vært med på å legge grunnlaget for at vi har noe å være stolte av, sier Njål Berge.

Det er Hamar Arbeiderblads Odddmund Mikkelsen som har tegnet portrettene av Mester Erik og Pål Magic Johnsen.

– Jeg har ikke hatt tegninger på en drakt tidligere. Det er veldig moro, sier Mikkelsen.

Pål Johnsen synes det er veldig stas å være en del av drakta.

– Det er utrolig moro å være der sammen med Mester Erik, stor stas å bli satt pris på. Vi har jo begge satt vårt preg på Storhamar, sier Johnsen, og legger til:

– Historie er viktig

– Jeg har ikke hørt om at noen har gjort noe lignende tidligere. Jeg synes det er moro at Storhamar har sterkt fokus på historien i klubben. Den er viktig, sier Magic Johnsen, som står i boksen som assistenttrener i kveldens kamp mot Sparta Praha.

- En stor ære

Erik Kristiansen setter stor pris på at Storhamar verdsetter det han har gjort for klubben.

Drakta hans henger i taket og draktnummeret er fredet.

– Det var spesielt å se seg sjøl på drakta. Dette er en stor ære. Jeg liker at klubben har så stort fokus på kulturen og historien. Ruina kom tilbake som hovedlogo, og det var veldig bra. Da dragen kom var jeg en av dem som kjempet for at ruina skulle være med videre på drakta likevel, sier Erik Kristiansen.

Mester Erik kaller portrettene, som er trykket på den ene armen på drakta, for et stilig grep.

– Det er originalt og fint.

I neste uke har Storhamar-ledelsen invitert Erik med på CHL-tur.

– Jeg skal til både Praha og Genève. Det er veldig hyggelig, og en fin gest av klubben. Jeg setter stor pis på det, sier Mester Erik Kristiansen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.