Hamar
Etter debuten på A-landslaget i 1999, har Mads Hansen vært fast inventar på hockeylandslaget siden 2000. Med 99 VM/OL-kamper har han vært en betrodd spiller, og kamp nummer 100 kan komme i åpningskampen i OL i Sotsji. Men ikke tro at 34-åringen går rundt og briefer med at han er selvskreven på landslaget av den grunn.
Når vi snakker om OL, så er Mads flere ganger nøye med å understreke at laget på ingen måte er tatt ut, og at han er kommet tilbake til Hamar for å bli en enda bedre ishockeyspiller. Han vet så inderlig godt at han har en jobb å gjøre.
Men la oss først ta et aldri så lite dykk tilbake i tiden. Den unge Oslo-gutten kom fra Manglerud/Star til Storhamar i 1999, og før han etter 2002-sesongen dro videre til Vålerenga, Hammarby og Oskarshamn hadde han rukket å sikre seg gull både på den ene og den andre måten.

Gull i Hamar

Mads hadde truffet sin nærværende kone, Anne Lene, og han hadde vunnet NM-gull med Storhamar. Via en sesongopptreden i Dragons i 2005/06 har Mads hatt bosted i Gävle de siste sju årene. Der vant han SM-gull med Brynäs, og to er blitt til en familie på fem, som har flyttet inn i et nyinnkjøpt hus i et etablert boligstrøk på Mæhlumsløkka. Kort vei til skole, barnehage og arbeidsplass.
- Vi har hatt veldig god hjelp av svigerforeldre og foreldre som har drevet og pusset opp huset før vi kom til Hamar, forteller Mads der vi sitter ute i hagen og nyter nytraktet kaffe.

Viktig med sportslig suksess

Ved siden av jobben som hockeyspiller skal Mads jobbe på markedssiden i Storhamar Dragons. Det var også snakk om at han skulle gjøre en jobb opp mot junioravdelingen i klubben, men det er foreløpig ikke blitt noe av.
- Jeg synes det er kjempefint å kunne jobbe opp mot sponsorene våre. Jeg var veldig mye involvert i slikt arbeid i Brynäs også. Men det er hockeyen som er viktigst. Det er både Storhamar og jeg klare på. Jeg føler at klubben står ved et veiskille. Det har vært ganske turbulent en periode, og sportslig har det ikke gått så bra som det skal i Hamar. Jeg synes det ser ut som om vi har et bra lag på papiret, og nå er det viktig at sporten går i bresjen og drar klubben mot nye høyder, mener 34-åringen.
- Hva kan du tilføre laget sportslig?
- Jeg er først og fremst en toveisspiller. Det defensive er blitt min jobb på et høyere nivå, men jeg er også en bra bidragsyter offensivt. Det viste jeg sist jeg var her. Jeg ønsker å ha en avgjørende rolle i begge ender av banen; spille en viktig rolle offensivt, defensivt, i overtall og undertall. Det er også målet mitt ved å komme tilbake til Storhamar. Det siste året hadde jeg mest defensive roller i Brynäs, så jeg har kommet hit for å få et løft, sier Mads. Han har diskutert valget sitt med landslagssjef Roy Johansen.
- På kort sikt er det bra. På lang sikt er det viktig å spille på et så bra nivå som mulig, mener Mads Hansen, som ikke ser for seg mer utlendighet når treårskontrakten med Dragons er over.
Etter å ha spilt på samtlige yngre landslag, var Mads med på det såkalte isbjørnprosjektet og etablerte seg på et landslag som ble ledet av Leif Boork og Petter Thoresen i 2000.
- Tre, fire av gutta spilte i utlandet, og vi var egentlig ikke på vei noe sted. Da Roy Johansen tok over, var forholdene rett og slett kummerlige for norsk landslagshockey. Det fantes ikke penger, og vi var helt på felgen, erindrer Mads.
Men som vi vet, så har mye endret seg for norsk landslagshockey, og 34-åringen har vært med på hele oppturen.
- Selv om vi skuffet i VM i år, så har oppturen med landslaget vært noe av det artigste jeg har opplevd i karrieren. Alt er blitt mye mer proft. Spillerne er opptatt av å spise sunt, få nok søvn og ikke minst: Nå spiller de fleste utenlands og får veldig god matching. Motstanderne tar oss på alvor, fastslår Hansen, som selv vil kalle seg et treningsprodukt.
Og ordet talent mener han er et litt misforstått ord.
- Det viktigste er å være et treningstalent. Jeg har alltid vært glad i å trene og flink til å trene. De siste årene har jeg nok kjørt litt hardere enn jeg burde, så når en er kommet i min alder, er det viktig å å finne det riktige nivået, sier Mads Hansen som gjerne er med og bistår unge spillere i Storhamar med råd.

Inn i NHL-systemet

- Jeg hadde en slik rolle i Brynäs. Det er en klubb som har fått fram veldig mange unggutter, og det er sikkert ti av dem som har kommet inn i NHL-systemet. Det er morsomt når de unge vil mye, sier Mads Hansen som møtte sine nye lagkamerater til sesongens første treningsøkt i går ettermiddag. Han bedyrer at Storhamar er hans siste stans som ishockeyspiller.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.