HAMAR: - Vi er ikke på jobb, rett og slett. Vi er et helt annet sted. Og når vi ikke kommer klare, kan vi ikke bare plutselig slå på bryteren underveis. Så gode er vi ikke ferdighetsmessig, sier Pål Johnsen.
Han opplevde mye av det samme da Storhamar tapte 1-4 i Stjernehallen tidligere i år. Et tap som virket totalt unødvendig, akkurat som det i går.
- Vi burde lett vunnet dette 4-1. I stedet gir vi dem tre mål. De skapte ikke noe selv, vi skapte nesten alt for dem. Det er irriterende, sier Dragons-kapteinen.
- Poengene mot disse lagene er akkurat like viktige som mot Vålerenga og de andre topplagene. Skal vi henge med i toppen, nytter ikke dette. Alle må ta ansvar for seg selv.
- Burde man ikke ha lært dette?
- Jo. Vi må i hvert fall lære det snart. Vi kan ikke gå og passe på hverandre for at vi skal klare å ta ansvar. Det finnes ikke lette matcher lenger, det må vi skjønne. Det virker som vi tror det skal gå lettere enn det gjør.
- Men akkurat nå er jeg ganske småforbannet. Jeg må være forsiktig med hva jeg sier for noe, sa Pål Johnsen.
Og ruslet av gårde.

- Må lære leksen vår
Peter Johansson er enig med kapteinen sin.
- Ja, absolutt. Men jeg vet ikke hvorfor det blir sånn. Når vi først har startet i et spor, er det vanskelig å snu på det.
I de to siste kampene har Storhamar tapt mot lag fra bunnen av tabellen. Det er to lag de har tapt mot tidligere i sesongen også, samtidig som de har plukket veldig mange poeng fra topplagene.
- Det kan ha noe med å gjøre at det er lettere å spille mot lag som forsøker å spille hockey. I dag var det bedrøvelig. Vi må lære leksen vår. Og i dag gjorde vi flere feil enn i de siste 15 kampene. Årsaken til tapet ligger like mye der.
- Samtidig skal vi ikke male fanden på veggen etter en kamp. Vi har gjort veldig mye bra denne sesongen. Mange har tatt store steg, og kanskje har vi falt litt. Skal vi fortsette å bli bedre, må alle være på jobb hver dag, sier Johansson.

Straffetap igjen
Christopher Paulsen ga gjestene ledelsen. Stillingen holdt seg til første pause. Pål Johnsen tok ansvar og utlignet i midtøkta, men igjen fikk Stjernen overtaket med Johan Skinnars 2-1-scoring.
Christian Remo Nicolaisen og Mats Larsen Mostue snudde kampen for Storhamar, før Marius Hagberg igjen la et teppe av skuffelse over Hamar OL-Amfi.
Blake Cosgrove sikret 4-3-ledelse fra blålinjen i overtall. Men da alle trodde at Storhamar hadde lært, fikk tidligere drage Henric Höglund nesten hele sona for seg selv, og satte inn 4-4 i overtall.
Bare Mats Larsen Mostue scoret på straffe. Dermed tapte Storhamar sin tredje av tre mulige straffeslagkonkurranser denne sesongen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00