Det er den første fella Storhamar må unngå å gå i. For det vil kjapt vise seg at, selv om Storhamar har fått orden på økonomien, har publikum i ryggen, imponerer i CHL og kanskje har det beste laget de noen gang har hatt, så er det flere i Norge som går bra på skøyter, dekker skudd, står opp for laget sitt og vil vinne hockeykamper.

Alle vil slå Storhamar

Det øker bare motivasjonen til Vålerenga, Lørenskog, Sparta, Frisk Asker, Lillehammer og Stjernen at Storhamar og Stavanger har gjort det bra i Champions Hockey League.

En seier mot forrige sesongs finalemotstandere og selvutnevnte gullfavoritter har aldri smakt bedre for disse lagene, så det handler om å være på jobb når pucken droppes, enten det er i OL-Amfi’n, Stjernehallen, Jordal Amfi eller flotte DNB Arena i Stavanger.

Jeg vil også tro at Petter Thoresen har merket seg at Storhamar har gått høyt ut før sesongen med å snakke om gull og bøtta. Og selv om Thoresen har vært generøs med rosen av Storhamar i forbindelse med CHL-kampene, venter han nå bare på sjansen til å knipe dem der det gjør vondest.

Vi har sett i treningskampene at det er lite som skal til før Storhamar også blir ordinære. Så fort Smirnov har hvilt noen av de beste spillerne og det kanskje ikke har vært så nøye med resultatet, så har de også sluppet seg ned prestasjonsmessig. Det har skjedd to ganger mot Lillehammer.

Det er akkurat slikt man må lære av nå før Vålerenga kommer til OL-Amfi’n i kveld.

De kommer som alt annet enn favoritt til Hamar, men hvis ikke Storhamar er ydmyke og viser motstanderen den respekten de fortjener, kan hockeyfeberen i Hamar fort kjøles ned.

Høy klasse

Når alt det er sagt, er det et vanvittig spennende lag Storhamar har nå. Og kampene i CHL har vært over all forventning. På sitt beste har det vært internasjonal klasse.

Og med den smarte taktiske tilnærmingen som Smirnov har loset laget gjennom kampene med, gir det grunn til store forventninger før serien også.

Det blir spennende å se hvordan Smirnov løser det når motstanderne garantert vil møte Storhamar mye mer forsiktig enn det Genève Servette og Sparta Praha har gjort. Det er ikke sikkert det blir like lett å tråkke gjennom midtsonen når motstanderen ligger tilbake med fem mann.

Samtidig skal Storhamar nå være så tunge og vonde å møte at de bør vinne de fleste kampene som vipper når de kjører på med fire gode rekker og bare solide backer.

Stavanger er på samme nivå som Storhamar. Det har vi sett i CHL. Det er lagenes utvikling gjennom sesongen som vil vise hvem som blir best.

Videre har Lørenskog stor kapasitet. Faktisk nesten like stor. Der står det mer på evnen til å ta ut potensialet i laget.

Sparta vil også vil være der oppe. De blir enda tøffere nå med ringreven Lenny Eriksson som trener. Og Frisk Asker har ligaens beste målvakt.

Jeg tror likevel på fortsatt mye jubel med Storhamar.

Og jeg tror det ender med en gedigen gullfest på torget neste vår.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00