HAMAR: Psykologi og sjøltillit henger tett sammen, spesielt i idrett. Storhamar vant de tre første kvartfinalene. Det var jevne kamper, men i sluttspillet handler det ikke om resultat.

Det handler om seier eller tap.

Hatt flyt
Etter to seiere på hjemmebane har Stavanger mer sjøltillit, og de føler at en semifinaleplass er mange mil nærmere enn for bare noen dager siden.

Det skaper entusiasme, og det var det litervis av i Siddishallen torsdag.
Den samme entusiasmen må Storhamar-gutta finne fram i dag, og så må Dragons vise at Hamar OL-Amfi er deres hall.
Der de skal bestemme.
Det er snakk om å dra fram de gode minnene.
Og det er fortsatt Oilers som har presset på seg.

Viktige punkter
Her er noen viktige ting som også må på plass:

* Spillerne må bli mye flinkere til å hjelpe Ruben Smith, som fikk en veldig vanskelig jobb i Stavanger sist. Spillerne foran ham må rydde unna, spille kynisk.
* Duellene må vinnes. Det gjelder spesielt foran begge målene. Torsdag vant Oilers-gutta nesten alle duellene. Duellspill handler like mye om vilje som om krefter. Det er snakk om å bestemme seg.
* Torsdag var det utvisningene som avgjorde kampen. Stavanger kjørte en ny vri, som de utførte veldig bra. De banket på med mange folk inn på mål, sammen med pucken. Det ble mye trafikk, og da kom også sjansene - og målene. Nå vet Storhamar-spillerne hva det handler om: Gå på skøyter, og ta ut folk.

Defensiv offensiv
Samtidig må Dragons sende inn uredde spillere foran Fransson i Oilers-målet. Jo mindre målvakten ser, jo bedre.

Det er noen ting som aldri forandrer seg.
Defensiv trygghet blir viktig. 1.-perioden torsdag var veldig bra, og Storhamar kunne ledet 2-0 inn til første pause. Det synes ikke på resultatet, men er noe spillerne helt sikkert tar med seg inn til dagens kamp. Den gode 1.-perioden ble bygget opp av nettopp defensiv trygghet. Det var solid spill i egen sone - og videre gjennom midtsonen.
Det var bra rytme.
Noe å danse videre på.

Avgjøre i dag
Oilers har flere spillere med veldig stor fart og høy intensitet. Det blir viktig å henge med når Brendan Brooks & co. setter fart på skøytene. Få dem ned i rundvantet, vekk fra farlig område.

Det må i hvert fall være et mål.
Det har vært mye snakk om matchballer. To av dem ble spolert på Vestlandet, men det er viktig å merke seg at Storhamar fortsatt leder 3-2 i kamper.
Og det er perfekt å avslutte denne kvartfinaleserien hjemme på en lørdag.
For jeg er redd en avgjørende 7. kvartfinale i Stavanger kan bli for tøff.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.