HAMAR: At Storhamar ikke har forsynt seg av scoringsfatet på åtte perioder mot Sparta, og at det nå står 3-0 i kamper til sarpingene, virker trolig demotiverende nok som det gjør 

Se også: Bildegalleri fra kampen

Men også statistikken taler imot gule og blå festdager i april.
For å gå videre i år, må Storhamar altså bli historiske. 

I NHL har det skjedd kun to ganger, og vi må tilbake til 1975 for å finne den ferskeste. Da var det New York Islanders som klarte bragden. I 1942 snudde Toronto i en best av sju-serie, etter å ha ligget under 3-0 i kamper.
Pål Johnsen uttalte i gårsdagens HA at han ikke kunne skjønne hvordan Sparta skulle slå Storhamar igjen. 

I skuffet positur tok han tilbake uttalelsen i garderoben etter 0-2-tapet mandag. 

- Det ser ikke bra ut nå. Vi var ikke i nærheten av å prestere slik vi kan. Jeg kan ikke love en finaleplass nå, sier Johnsen til HA-sporten.

Fram med stoltheten
Likevel øyner han muligheten:

- De to første kampene kunne vi like godt ha vunnet, men foran onsdagen må det skje noe. Vi må fram med stoltheten. Vi må krige for Storhamar. 

Selv om Sparta kontrollerte inn den tredje, strake seieren i semifinaleserien i går, kom lagets to mål etter to unødvendige 

Storhamar-feil
2.26 viste klokka da Lars Løkken Østli rotet vekk pucken i angrepssonen.
Fem sekunder senere hang pucken i nettet etter en klasseovergang fra Spartas side. 

- Sparta scorer to kjappe i første og andre periode, og så kontrollerer de det inn. Vi stanget mot en mur gjennom hele matchen. Å slippe seg ned fem prosent, straffer seg hardt, forklarer Storhamar-senteren.
Det andre målet kom etter en farlig tversoverpasning av Kristian Forsberg.

Cupfinaler
Cato Ørbæk var en av Storhamars beste i Hamar OL-Amfi i går. 26-åringen vet at laget hans er i stand til å slå Sparta.

Og det MÅ skje onsdag: 

- Sola står opp på onsdager også, konstaterer Ørbæk. 

- Følelsen av å ligge under 3-0 er fryktelig kjedelig, men jeg vet at vi er stand til å slå dem. Vi må bare være positive i hue. Nå blir hver kamp en cupfinale. 

Han mener hovedgrunnen til semifinaleresultatet, ikke ligger i at Sparta er et mye bedre hockeylag enn Storhamar:
- Sparta scorer mål - det gjør ikke vi. At vi er et dårligere lag, stemmer ikke.

En og en
2.083 tilskuere ble ved flere tilfeller vitner til en meget tøff behandling av Pål Johnsen.

Sparta så seg høyst sannsynlig avhengige av å nøytralisere Storhamars «magiker».
Ifølge Johnsen, burde dommer Lüthcke slått ned på det tidlig:
- Det var holdinger, taklinger og hektinger hele vegen. Det er fryktelig irriterende. Men jeg prøvde å ikke la meg irritere, for jeg vet at det bare går ut over laget. Men dommeren kunne ha slått ned på det med en gang, forteller Johnsen, og fortsetter:
- Men det er ikke derfor vi taper. Vi blir jobbende for mye alene - en og en. For å slå Sparta i Sarpsborg, må vi opp med pasningskvaliteten.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.