HAMAR: - Kommunen må bli enig med seg sjøl, hvilket nivå støtten til idretten skal være på, hvilke retningslinjer vi skal følge, og definere oss fram til et regelverk vi kan forholde oss til, sier ordfører Einar Busterud.

- Noen idretter er dyrere enn andre, men det betyr ikke at vi kan støtte en idrett i 270 dager i året, mens vi skal støtte en annen idrett bare 150. De reglene må vi lage basert på idrettsmeldingen fra 2007, sier Busterud.

- Vil få problemer
I hans forslag, som fikk flertall i formannskapet sist uke, står det at kommunen får flere krevende idrettsanlegg å drifte framover. Dette gjelder blant annet det planlagte anlegget på Børstad.

Busterud innrømmer at kommunen får en utfordring, hvis en avtale for Hamar OL-Amfi nå skal ligge til grunn.
- Det er helt korrekt, kommunen vil få problemer med å dekke driften ved alle sine anlegg, og det er noe som vi må diskutere. Samtidig som var det viktig å løse denne saken raskt, og sikre driften denne sesongen.

Presses fra alle kanter
Prinsipielt ønsker Busterud at aktivitetene skal vurderes ut fra hva det koster å drive aktiviteten, hvor mye penger som er tilgjengelig til dette, og deretter se hva slags aktivitetsnivå som blir resultatet.

- Tor Inge Martinsen mener at kommunen kanskje ikke kommer utenom en økning i støtten til kultur og idrett, hva mener du?
- Jeg kan godt være enig med han i det, og det er noe vi må ta en prinsipiell diskusjon på, når retningslinjene våre er lagt. Det som er helt klart er at det som er en kommunes utfordring er at vi blir presset fra alle kanter. Samtidig som idretten ønsker mer penger, vil fylkeslegen at vi bevilger mer penger til andre tjenester. Det er ingen behagelig situasjon å være i alltid, fastslår Einar Busterud.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.