HAMAR: - Det arbeidet klubben skal gjennom er krevende. Generelt håper vi selvfølgelig å få til en frivillig løsning på gjeldsproblemene med kreditorene, det er det beste for alle parter. Vi skal tross alt leve videre med de samarbeidspartnerne som nå eventuelt blør gjennom at de kanskje ikke får alle pengene vi skylder, sier Erik Kristiansen, styreleder i Storhamar Dragons til HA-sporten.

Tilskudd-gulrot å jobbe for

Kristiansen slapp å gå tomhendt hjem fra formannskapet onsdag, og trekke kortet fra monopol: «Rykk tilbake til start».
Storhamar Dragons fikk et ansvarlig lån på tre millioner kroner, og Kristiansen fikk med seg det nye monopolkortet: «Rydd opp i gjeld og få de tre millioner kronene i lån omgjort til tilskudd fra Hamar kommune».
Storhamar har fått med seg Erik Arne Eriksen fra Vang på laget i forhold til å se videre på prosessen. Han kan mye om tall og økonomi.

For tidlig å si noe om prosent

Storhamar Dragons AS har en kortsiktig gjeld på rundt 4,7 millioner kroner. Med tre millioner kroner i et ansvarlig lån fra kommunen vil det i realiteten holde å få til en avtale om 50 prosent tilbakebetaling til kreditorene.
Men det er bare en kortsiktig løsning som igjen vil skape likviditetsproblemer dersom utgiftene fortsetter å være høyere enn inntektene.
Derfor er det naturlig at en gjeldssanering skaper et litt større handlingsrom.
- Foreløpig er det for tidlig å si noe om det blir akkord, frivillig, om vi bare skal forhandle med noen og eventuelt hvor stor prosentsatsen på en sanering skal være. Men vi må komme i gang, og har fått inn ekstern hjelp med stor kunnskap. I løpet av ei drøy uke bør vi ha planer å iverksette, sier Kristiansen.

Må styrke markedsavdelingen

Et av de første tiltakene Storhamar-styret må gjennomføre er å styrke markedsapparatet i klubben.
Pr. i dag er Jon Inge Kjørum både daglig leder og markedsansvarlig, mens Erik Kristiansen har tanker om at det bør være to årsverk på markedsarbeidet.
- Det er en kabal vi må se på nå, men det er viktig for oss å sette en organisasjon med kompetanse og kontinuitet. Vi må starte litt på nytt etter at det har vært stor usikkerhet rundt klubben, og samarbeidspartnere har sittet på gjerde og ventet på en avklaring.

Stått i avventende offside

Kristiansen har ikke hatt kontakt med alle kreditorene og samarbeidspartnerne etter at han tok over, men han har møtt en positiv holdning hos dem han har snakket med.
Samarbeidspartnerne har likevel stått i avventende offside i påvente av kommunal hjelp.
- Mange har uttrykt vilje til å hjelpe, men har bedt oss ringe først etter at vi eventuelt fikk med kommunen i den første runden. Det har vi fått til, og vi har fått tid på oss. Jeg er optimist nå, vi får utbetalt lønn og startet dialogen med alle parter. Nå tror jeg det blir jul i år, sier Erik Kristiansen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.