Storhamar ble pepet av isen etter den grusomme forestillingen og tapet for erkerival Vålerenga for bare tre dager siden.

I dag ble pipekonsert og sure miner snudd til trampeklapp og jubelbrøl. Tabelltoer Lørenskog ble feid til side. Et bunnsolid Storhamar-lag vant til slutt 6-2.

Drømmestart

Storhamar kom godt i gang mot tabelltoer Lørenskog. Anders Gulliksen fant Hampus Gustafsson med en nydelig pasning etter fem minutter, og svensken satte lekkert inn 1-0.

- Anders kunne skutt selv, men han valgte å spille til meg. Jeg kan bare takke for den flotte pasningen, sier en beskjeden Hampus Gustafsson, som riktig nok dro ut Jeff Jakaitis etter noter da han kom alene med ham.

Storhamar beholdt ettmålsledelsen til første pause, men forspranget kunne fort ha vært dobbelt så stort. Med minutter igjen av perioden ble nemlig vertene tildelt en overraskende straffe, som hverken spillere eller 3.844 tilskuere i OL-Amfi'n forsto stort av. Mikael Zettergren sendte pucken utenfor og misbrukte den gylne muligheten.

Vakker 2-0-scoring

Storhamar fikk en god sjanse helt på tampen av et ellers svakt overtall tidlig i midtperioden. Lars Løkken Østli klemte til, før pucken havnet hos Joakim Jensen på blank goal. Oslo-gutten traff ikke ordentlig.

Med tre minutter igjen av perioden, etter to skumle Lørenskog-overtall, fikk Gustafsson en nesten tilsvarende mulighet. Martin Blakseth Huse fant ham med en eksepsjonell backhand-pasning fra høyre, men svenskens avslutning sto ikke i stil.

Med ett minutt igjen av perioden fikk to andre svensker ordentlig sving på samspillet; det gikk plutselig ekstremt fort for Zettergren og Jacob Berglund. Zettergren fant Berglund, Berglund fant Zettergren, og Zettergren fant nettmaskene til 2-0.

SE OGSÅ: Berglund hyller samspillet med Zettergren.

- Rekka vår hadde god flyt i dag. Vi fikk inn noen scoringer, og det var selvfølgelig veldig deilig, sier Zettergren.

Målfest

Fire minutter ut i tredje periode fikk hjemmelaget mer å juble for. Jacob Berglund la pucken ut gjennom slottet i overtall, Patrik Bäärnhielm banket til, og Eirik Skadsdammen styrte 3-0 forbi Jakaitis.

Denne gangen brukte imidlertid ikke Lørenskog lang tid på å svare. Nathan Lognpre skjøt overraskende fra høyre, og Oskar Östlund lot seg overliste i korthjørnet. 

Bare to minutter senere kom nok en Lørenskog-scoring. Robin Dahlstrøm reduserte til 3-2, og det var plutselig kamp igjen.

Joakim Jensen rakk å brenne en ny gigantsjanse i overtall før Zettergren tok ansvar. Svensken vendte innover i banen fra høyre og klistret 4-2 enkelt, elegant og knallhardt opp i krysset.

Lørenskog gikk i oppløsning etter Zettergrens demoraliserende 4-2-scoring, og Berglund utnyttet defensivt kluss  hos gjestene. Den gullhjelmkledde svensken tok med seg pucken i stor fart og kjempet nummer fem over målstreken.

En desperat tabelltoer tok ut målvakt i et siste forsøk. Storhamar vant imidlertid pucken, og Zettergren hadde halve isen for seg selv da han gikk pucken inn. 

- Det var viktig for oss å komme tilbake på vinnersporet igjen. Vi spilte en svak kamp sist, og derfor var det morsomt å se hvor mange som kom hit og støttet oss i kveld, sier Patrik Bäärnhielm, som bidro på 3-0-scoringen.

- Jeg fikk spille mer power play enn hva jeg har gjort den siste tiden. Da pucken kom opp til meg, tenkte jeg bare å kline til. Vi hadde trafikk foran mål, og da blir det nesten alltid farlig. Det var godt å se den gå inn, smiler han.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Joakim Jensen. 

2. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Martin Gran.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham, Eirik Skadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen - Anders Gulliksen, Martin Blakseth Huse, Hampus Gustafsson.

Relaterte artikler
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.