HAMAR: - Du var jo her selv og så hvordan folk var da vi tok gull, sier Marius Holtet til HA-sporten.

For i hockeygale Karlstad var det full fest i flere dager, da byens helter sikret et nytt SM-gull etter finaleserien mot HV71.
- Vi har mye å leve opp til etter sesongen i fjor. Hele byen er gale og det er ikke noe annet enn titler som gjelder, sier Holtet.

12 nye lagkamerater
Han merker et stort press utenfra, både fra tilhengere og media.

Men 25-åringen tror det vil hjelpe Färjestad mot nye trofeer.
- Det er ikke akseptabelt at vi bare spiller en ok kamp, selv om vi vinner. Her skal det spilles bra i tillegg. Men jeg tror presset vil bidra til at alle spillerne er ekstra innstilt på å levere, mener Hamar-gutten.
Likevel er han litt usikker, noen få dager før seriestart.
- Vi har fått inn 12 nye spillere. I noen av treningskampene har vi spilt veldig bra, mens vi i andre har vært veldig dårlige. Så det er ikke godt å si på forhånd.

Større rolle i laget
I de samme treningskampene har Holtet hatt en mer sentral rolle enn i fjor. Da slet han med lite spilletid, og ble også rådet til å vurdere et klubbskifte av landslagssjef Roy Johansen, vel å merke dersom forholdene var de samme denne sesongen.

- Jeg tør ikke å si at jeg har fått en viktigere rolle i laget før alvoret har begynt. Men i treningskampene har det sett bra ut. Jeg har fått mye tillit i undertall og har gjort det ganske bra, mener Holtet.
Han har også notert seg for tre målgivende pasninger, en senest i går, i 5-1-seieren over Rögle.

Trygg på Norge-plass
Om tilliten fortsetter utover i sesongen, er den defensivt gode vingen spent på, men tror ikke landslagsplassen er i fare uansett.

- Akkurat nå er det klubblaget som gjelder. Jeg tenker ikke så mye på landslaget. Men OL kommer etter hvert, og jeg ønsker naturligvis å være med. Men jeg tror ikke det er noen risk at jeg ikke er med. Jeg har fått positive signaler fra Roy, sier Holtet.
Som tror på seier i serieåpningen.
- Noe annet er vel ikke akseptabelt…
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.