– Det har vært en sesong som har gått litt opp og ned som helhet. Etter jul plukket jeg en del poeng i noen kamper, men i det siste har det dødd litt ut, sier Hotham.

Han er fullt klar over forventningspresset som hviler på ham denne sesongen, og han har spilt bedre og bedre utover i sesongen.

– Men jeg føler egentlig alt kan bli bedre. Intensiteten i spillet mitt må bli bedre. Kommer det, så tror jeg det meste blir bedre. Da kan jeg bidra mer offensivt, komme raskere opp i spillere i vår egen sone, forklarer backen.

– Tøff sesong

19 poeng på 32 kamper er fasiten for 31-åringen. Det er han sånn passe fornøyd med.

– Det har vært litt tøft, for i kamper hvor vi leder med mange mål, så vil jeg ikke ta sjanser framover for å plukke målpoeng på bekostning av trygghet bakover i banen. Men det har vært en tøff sesong totalt sett, opp mot å få de poengene jeg forventer av meg selv, sier han.

Tidligere i sesongen forklarte Hotham at han ikke følte seg så kvikk som han burde være. Det har han jobbet hardt for å gjøre noe med, og nå går det bedre.

Ofret styrke for fart

– Jeg gikk litt ned i vekt, og nå føler jeg meg litt raskere. Jeg ofret litt styrke for å få litt mer fart, og jeg må si at formen er bedre nå.

Han får støtte av assistenttrener Pål Johnsen, som er fornøyd med utviklingen til Hotham.

– Hotham har spilt seg opp, synes jeg. Han og Christian Bull har færrest baklengsmål av alle backparene, forklarer han.

– Da han ble satt ut av laget noen kamper, så trente han ekstra mye. Han er profesjonell, han er ikke sånn som legger seg ned og sutrer og griner. Han tok opp kampen og skjerpet seg, trente ekstra, og ble bedre etter det, forklarer Johnsen.

Han forklarer videre at han føler Hotham bare har blitt bedre og bedre utover i sesongen.

Johnsen håper at Hotham, med sin Nord-Amerikanske innstilling, vil komme til nytte for laget, men at han og Aleksander Smirnov kun forventer defensiv stabilitet.

– Jeg forventer bare at han skal spille stabilt og være gode defensivt. Vi ser ikke så mye på poengene, men at det er stabilt bakover for backene, sier han.

Har mer inne

Hotham gleder seg til sluttspillet, og han håper virkelig at fansen vil få se enda bedre sider av ham i tiden framover.

– Jeg håper virkelig at det er mer i vente. Jeg vet at jeg kan spille bedre enn jeg har gjort denne sesongen. Jeg føler ikke at jeg har vært så dårlig som enkelte har sagt, men jeg føler samtidig at jeg har mer å gi. Jeg prøver å komme dit, men det er en prosess. Nå er det tid for å finne det fram. Jeg prøver på trening, og så får vi se om det kommer i kamp, sier han med et lurt smil rund munnen.

Johnsen er lei av all kritikken enkelte spillere i laget har fått denne sesongen.

– Man kan være skuffet, men jeg synes det tar mye energi all den kritikken. Det er lov å være skuffet over at laget ikke presterer. Men det er ikke én eller to mann sin feil. Laget og alle har et ansvar. Vi taper og vinner sammen, sier Johnsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00