HAMAR: Et notat fra generalforsamlingen i Storhamar Dragons AS 22. september som HA-sporten har fått tilgang til, forteller at på dette møtet orienterte også avtroppende styreleder Jan Larsen om at han i august 2011 enda en gang lånte bort en betydelig sum fra egen lomme til ishockeyklubbens selskap hvor han altså selv var styreleder. Beløpet denne gangen var på rundt 900.000 kroner. Men noen dager senere skal han få tilbakeført rundt 300.000 kroner av disse pengene, slik at det reelle lånet ble på rundt 600.000 kroner.
Dette er penger som kommer oppå de 800.000 kronene Larsen lånte klubben omtrent på samme tid i fjor også.

Hadde ikke noe valg

Det betyr at Storhamar Dragons AS nå skylder Larsen rundt 1,4 millioner kroner.
Begrunnelsen for lånet var at klubben, etter Larsens mening, ikke ville ha kommet i gang med årets sesong uten dette lånet. Styremedlem og fungerende daglig leder Kari Hoel var informert om lånet. Øvrige styremedlemmer var ikke informert om transaksjonen.
Jan Larsen var i godt humør da HA-sporten ba om en kommentar på hvorfor han hadde lånt ut ytterligere 600.000 kroner.
- Jeg kommenterte ikke summen sist. Det velger jeg å avstå fra nå også, så får folk heller danne seg sin egen mening rundt dette, sa Larsen.

Kristiansen roser Larsen

Erik Kristiansen, som ble valgt som ny styreleder i Storhamar Dragons AS på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling, bekrefter imidlertid saken og beløpet. Han kan ikke se at Larsen har opptrådt ut over sine fullmakter som styreleder. Han velger heller å rose sin forgjenger for stor raushet.
- Så vidt jeg vet hadde han fullmakt til å håndtere slike transaksjoner. Når en mann i en slik situasjon bidrar med så store summer fra egen lomme, kan jeg ikke annet si enn at han på en forbilledlig måte har hjulpet klubben. Dette er ikke penger jeg på noen måte vil underkjenne. Det er tross alt penger som har hjulpet klubben i en prekær situasjon sier Kristiansen.
Etter den forrige generalforsamlingen skrev HA-sporten om lånet fra 2010. Det viser seg at Larsen skal ha sikret pant i klubbhuset for 700.000 kroner på dette lånet.

Skal få pengene tilbake

Kristiansen har imidlertid som målsetting at Larsen skal få tilbake alle pengene han har lånt bort til Storhamar Dragons AS.
- Det gjelder jo alle kreditorene våre. Alle de som har bidratt over tid fortjener å få tilbake de pengene vi skylder dem. Jeg ønsker også nå full åpenhet om den prosessen vi skal iverksette. Jeg mener at vi skal kunne gjøre opp for oss, sier Kristiansen til HA-sporten.
Larsen tilgodehavende på 1,4 millioner kroner gjør ham, etter det HA-sporten forstår, til den neste største kreditoren til Storhamar Dragons AS. Hamar kommune har som kjent gitt et ansvarlig lån på 1.625.000 kroner.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.